Mikropartivalkollen 2014: Hälsopartiet – PKJonas

Mikropartivalkollen 2014: Hälsopartiet

En av detta vals mest optimistiska satsningar är nog Hälsopartiet som av hemsida och Facebookaktivitet att döma inledde sin verksamhet i lördags, blott åtta dagar före valet.

Hälsopartiet är ännu ett i raden av vad man lite elakt skulle kunna kalla foliehattspartier. För att vara ett sådant så innehåller partiprogrammet få överraskningar. De är emot chemtrails, GMO, trådlösa nätverk, vaccinationer och banker. De är för sådant som alternativmedicin och flummig pedagogik i skolan. Enda gången de kliver in och överraskar är när de skriver om vad de vill förbjuda på internet, det tredje hade man nog faktiskt aldrig kunnat gissa sig till.

Inför ett fritt, ocensurerat internet utan myndighetsinblandning, med undantag för kränkande material som nätmobbning, barnporr och narcissism.

(WebCite)

Det är bara spekulation från min sida, men kanske är det nya partiets initiativtagare ett litet gäng som varit missnöjda med det mer etablerade Partiet De Frias utveckling och som därför startat eget. Hälsopartiets partiprogram är i mångt och mycket också väldigt likt Partiet De Frias gamla program. En sak som talar för att Hälsopartiet faktiskt använt material från Partiet De Fria är en felskrivning i partiprogrammet. Det verkar som om man med hjälp av ”sök och ersätt-funktionen” bara bytt ut partinamnet i Partiet De Frias texter. I stycket om elallergi nedan har De Fria dock stavats fel och orden har därför blivit kvar i Hälsopartiets program eftersom det inte fångats upp av ”sök och ersätt-funktionen”:

Timvis mätning av elförbrukning kräver installation av radiosändare i hushållen som skapar sk. smutsig el i ledningarna vilket kan drastiskt försämra hälsan hos den snabbt växande gruppen elöverkänsliga i samhället. De Fira kräver en uttrycklig rätt inskriven i ellagen (1997:857) för alla hushåll att behålla månadsvis elmätning

(WebCite)

Om det nu är så att det rör sig om ett gäng som varit missnöjda med Partiet De Fria, vilket dock inte alls är säkert, så undrar man givetvis vad som orsakat det hela. Ska man spekulera vidare så handlar det kanske om så kallade chemtrails.1 Information om faran med chemtrails är det första som möter en på Hälsopartiets hemsida, så det verkar vara en prioriterad fråga.

I Partiet De Frias gamla partiprogram, som inte längre står att finna på deras hemsida, fanns också chemtrails med. När deras nya valmanifest släppte tidigare i förra veckan stod dock inte en enda rad om chemtrails att finna. I en video med konspirationsteoretiska veteranerna Henning Witte och Jüri Lina, i vilken man kritiserar Partiet De Fria, påstås att teorierna om chemtrails nyligen blivit omtvistade i partiet och att den typen av teorier inte längre uppskattas av partiledningen.

Oavsett om Hälsopartiet är någon sorts utbrytare ur Partiet De Fria eller ej så har det tydligen stormat en del kring Partiet De Fria på sistone och det har varit en del interna bråk bland konspirationsteoretikerna. Det är väl också det som är problemet med konspirationsteorier. De tenderar att svälla ut och allting blir en del av den stora konspirationen, även de som faktiskt är ens meningsfränder.

Fotnot:
[1] De som tror på chemtrails menar att det vi tror är kondensstrimmor från flygplan egentligen är giftiga kemikalier som illasinnade makter besprutar oss intet ont anande stackare med.

Hälsopartiet

Tidigare partier i Mikropartivalkollen 2014: Vetenskapliga Partiet, Partiet De Fria, Demokraterna, Enhet, Lifepartiet, Landsbygdspartiet Oberoende.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Politik, Val 2014,Småpartier, Hälsopartiet, Partiet De Fria, Chemtrails, Konspirationsteorier.

       

       

6 reaktioner till “Mikropartivalkollen 2014: Hälsopartiet”

 1. Hejsan,

  Såg inlägget på Blueshift först efter att jag författat blogginlägget. Trots det som där stod att läsa så blev jag nog ändå ganska tveksam till mina egna spekulationer om att partibildningen skulle vara sprungen ur ett missnöje med Partiet De Fria. Det verkar ju trots allt ganska extremt att missnöje med ett parti skulle leda till att man startade ett helt nytt parti bara några dagar före valet. Hälsopartiet måste ändå på något sätt legat i startgroparna tidigare. Förvisso är domänen halsopartiet.se registrerad den 3:e september så nog har det gått undan allt.

  Cornelias blogg verkar vara väldigt intressant och likaså gästerna i hennes kommentarsfält. Bloggen får nog gräddfil rätt in i min RSS-läsare.

  Läste för övrigt Hälsopartiets partiprogram och skrev blogginlägget om dem i all hast. Missade därmed att det var en sak förutom narcissismförbudet på internet som stack ut i partiprogrammet. De hade ju faktiskt också, lite otippat, kryddat sin ljus- & kärlekspolitik med åtstramad flyktingpolitik, språktester och tiggeriförbud á la Sverigedemokraterna.

 2. Är man en så kallad foliehatt för att man riktar kritik mot gmo-industrin, som hotar att skapa ett monopol på vår mat, som stämmer länder och bönder som fortsätter odla sina traditionella fröer? Mot bankerna och deras makt som ger dom rätten att skapa pengar från ingenstans och sedan skuldsätta oss via lån. Ska man hånas för att man blivit uppmärksam på vad som händer på vårat en gång blåa himlavalv, för att man in köper att det är vanliga passagerarflyg som släpper ut det vissa kallar chemtrails när man tydligt kan se så kallat vanliga plan flyga under samma väderförhållanden samma dag och skapa en väldigt svag försvinnande trail eller ingenting. Titta upp du med, ge det en chans en enda, förslagsvis molnfri dag och skaffa dig en uppfattning. Detta riktar jag inte bara till dig personligen, uppmanar alla att göra det samma. Tack för mig.

 3. Hej Lukas,

  Lukas: ”Är man en så kallad foliehatt för att man riktar kritik mot gmo-industrin, som hotar att skapa ett monopol på vår mat, som stämmer länder och bönder som fortsätter odla sina traditionella fröer?”

  Nej, det är man inte. Men man borde nog ta sig en funderare om man är kritisk till tekniken i sig eller hur den används.

  Lukas: ”Mot bankerna och deras makt som ger dom rätten att skapa pengar från ingenstans och sedan skuldsätta oss via lån. ”

  Nej, ej heller det gör en till foliehatt. På sätt och vis är väl systemet ett luftslott, men ett luftslott som fungerar så länge alla har förtroende för det. Den som har ett förslag på ett bättre system är välkommen att verka för sjösättning av ett sådant. Det är dock svårt att tänka sig en ekonomi utan banker som lånar ut pengar.

  Lukas: ”Ska man hånas för att man blivit uppmärksam på vad som händer på vårat en gång blåa himlavalv, för att man in köper att det är vanliga passagerarflyg som släpper ut det vissa kallar chemtrails när man tydligt kan se så kallat vanliga plan flyga under samma väderförhållanden samma dag och skapa en väldigt svag försvinnande trail eller ingenting.”

  Ja, för det ska man faktiskt hånas eftersom det är en så osedvanligt orimlig konspirationsteori. Det skulle kräva att en massa människor involverades jorden runt i den dolda, diaboliska chemtrailsorganisationen. Att bespruta från den höjden är dessutom ett otroligt ineffektivt sätt att sprida gifter, om det nu är vad man är ute efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *