Kommentarsregler – PKJonas

Kommentarsregler

Följande enkla regler borde vara självklarheter men jag har ändå känt mig nödd och tvungen att nedteckna dem då långt ifrån alla av moder natur begåvats med vett och netikett.

* Kommentarer ska vara inläggsrelevanta.

* Rasistiska, sexistiska, antisemitiska, homofoba, islamofoba, agorafoba och andra stötande kommentarer är tillåtna så länge det sköts snyggt.

* Något som däremot är strängeligen förbjudet på denna blogg är smileys. Ända sedan skriftspråkets födelse för femtusen år sedan har vi klarat oss utan små gula gubbar som markerar om det vi skrivit är roligt, sorgligt eller genant. Jonathan Swift hade ingen blinkande smiley i slutet på sin satiriska Ett anspråkslöst förslag, inte heller hade H.C. Andersen någon ledsen smiley i slutet på sin tragiska Flickan med svavelstickorna. Dessa enfaldens symboler är både ett resultat av fördumningen och en orsak till densamma. Kanske är det så illa att vi nu ser början på skriftspråkets död. Snart kommer antalet smileys att ha nått en kritisk massa, text kommer då att uppfattas som ett onödigt bihang och vi kommer att börja kommunicera enbart med smileys. Nej, smileys är som kineser, de är små, gula, elaka, otaliga och kommer att ta över världen om vi inte stoppar dem. De är därför under inga omständigheter tillåtna på denna blogg.