Mig

Jag är en socialdemokratisk regionsympatisör som bloggar för att hålla demonerna borta. På min blogg blandas skämt med allvar och jag skriver om vadhelst som råkar finnas i huvudet vid tidpunkten för skrivandet. Min hjärnas vindlingar har vindlat sig som så att där tänks tankar som är lite lagom till vänster, gröna, hyfsat politiskt korrekta, skeptiska och gudlösa. Egentligen borde man väl ha en nischad blogg men att man är renässansmänniska, det kunna man ej hjälpa. Inläggen handlar dock ofta om olika typer av obskyra marginalföreteelser och idésystem bortom huvudfåran så det får väl anses vara något av bloggens röda tråd.

/Jonas Karlsson, Uppsala
kontakt

Sagt om mig av andra:

”En svensk politiskt korrekt människa som kallar sig för PK-Jonas”
Robin Palmblad, Nordiska Motståndsrörelsen i Radio Nordfront:

”Jonas Karlsson investerar självklart sin energi på att misskreditera”
Torbjörn Sassersson, redaktör nättidningen Newsvoice

”Hans blogg var vid tillfället tämligen välbesökt och han är med sitt hyllande till det socialdemokratiska partiet en inflytelserik och mycket representativ person för den socialdemokratiska politiska nomenklaturen.”
Carl Festin, civilingenjör, amatörhistoriker och grundare Atlantispartiet

”Det är synd om människor som Du som sitter bakom Din dator och bara gör onytta”
Sissela, jurist och samtalsterapeut

”Det var tydligt att han ansåg sig själv som oerhört intelligent. Han betedde sig ungefär som Columbo, om du minns den där gamla tv-serien med Peter Falk i rollen som den skarpe detektiven”
Stefan Tunedal, fri scientolog, konstnär och egenföretagare

”Killen är en fullkomlig nolla, hans blogg okänd, olänkad och obesökt”
Pseudonymen Andreas T, homoterapi-debattör

”känner verkligen medkänsla för dig. Du måste det ha väldigt tufft med att bära så mycket bitterhet, ilska, ångedt och misstänksamhet i ditt hjärta.”
Cristina, healingresenär

”relativt okända sajt.”
Pelle Sunvisson, fredsaktivist och lärare

”griskulting”, ”tangentbords thug”
Signaturen JonasGris

”inte uppmärksam eller kurant”
Signaturen knutas

”töntiga bloggare vars ISP borde stänga av dem pga intelligensbrist”
Signaturen Tommy

”en fjolla, PUNKT SLUT”
Signaturen Pelle

”Väldigt tråkig blogg, den kändes inte intressant på något sätt. […] Vid första anblick så känns den fruktansvärt fadd. Alltså, det känns liksom som en… du vet när man har suttit på en bar och druckit öl och sedan så har man kanske snackat lite för mycket så man har inte druckit öl, och så tar man en klunk och så har den blivit lite så där avslagen liksom, inte jätteavslagen utan litegrann, men den blir jävligt tråkig. Eller så har de hällt för hårt i glaset eller något sådant. Den här bloggen känns vid första anblick lite som en avslagen öl. ”
Mats Vogt, livsnjutare och Facebookprofil

”Det anses av många vara politisk korrekthet att spela bort pengar idag, speciellt då dessa pengar tillfaller staten och Alliansen igen och till stor del går till krig som sliter ben och armar av oskyldiga små barn, krig som Socialdemokraterna dessutom stödjer. Spelar och stödjer krig det gör Jonas tydligen med stor glädje. Han anser att det är ‘politiskt korrekt’. […] Men Jonas är nog som de flesta karlar är mest, lite så där lagom i allt och att vilja att det går åt helvete för Feministiskt Initiativ är liksom politiskt korrekt om ‘man’ är ‘man’ anser vissa män. Jonas är en sådan man. […] Att vara lite lagom till vänster, kalla sig ‘grön’, vara hyfsat politiskt korrekt och säga sig vara ‘skeptisk’ och ‘ateistisk’ det går helt klart inom ramen för vad en man får göra idag. Det känns lagom tryggt för Jonas, verkar det. Han vill inte sticka ut hakan för långt. Det är därför han är anonym när han dessutom sticker ut lite så här lagom, antar jag? […] Jag får liksom en känsla av att han är ‘grön’ av det skälet att han bär en grön gammal militärmössa med öronlappar som hänger likt på en cockerspaniel och han får mig på ett mystiskt vis att tänka på låten Sveriges kompani av Eddie Medusa.”
Martin Gustavsson, maskiningenjör och partiledare Vetenskapliga Partiet & Valsamverkanspartiet

”en svensk pk:it”
Robin Palmblad, Nordiska Motståndsrörelsen