Mikropartivalkollen 2014: Partiet De Fria – PKJonas

Mikropartivalkollen 2014: Partiet De Fria

Tror du att Bilderberggruppen är en central del i den stora konspirationen mot mänskligheten? Är du extremt kritisk till bankväsendet och det sätt varpå pengar skapas? Vill du förbjuda GMO i Sverige? Tror du på chemtrails, det vill säga att det som påstås vara flygplanens kondensstrimmor egentligen är skadliga kemikalier som vi i hemlighet besprutas med? Misstänker du att påståendena om mänskligt orsakad global uppvärmning egentligen är en konspiration? Om svaren på dessa frågor är ja så ska du i september definitivt rösta på konspirationsteoretikernas parti nummer ett, Partiet De Fria.

Partiets ideologi är ett sammelsurium av de mer kända konspirationsteorierna. Det finns dock en viss slagsida mot vissa konspirationsteorier, exempelvis sådana involverande Bilderberggruppen. Det är nog ingen tillfällighet. En av partiets nyckelpersoner och grundare, Bo Jonsson, har nämligen länge varit engagerad kritiker av just Bilderberggruppen. Han har tidigare figurerat i sin egen konspirationsteoretiska roadmoviedokumentär Pink & Camo i vilken han tillsammans med kompisen, och sedermera också partikamraten, Shanti bilar från Rättvik till St Moritz för att protestera vid Bilderberggruppens möte. Värt att notera är att blott två och en halv minut in i filmen vänds kameran upp mot skyn för att dokumentera de chemtrails de två där tror sig se. Då och då kör de upp kameran i ansiktet på någon intet ont anande stackare de möter längs vägen och frågar vad denne vet om Bilderberggruppen. Det visar sig oftast vara noll och intet. När de två konspirationsteoretikerna inte tittar upp i skyn eller överraskar folk med märkliga frågor sitter de i bilen och svamlar om judar, bankväsendet och hur den globala uppvärmningen blott är en konspiration. Filmen innehåller oräkneliga meningslösa episoder som borde klippts bort och den är direkt plågsam att se. Inte ens jag, som ju ändå är perverst intresserad, klarade av att se mer än halva filmen.

Har man efter Pink & Camo inte tröttnat på skakig handkamera och överfallsintervjuade stackare som ser ut som levande frågetecken kan man titta på Partiet De Frias videos från 2013 års Almedalen i vilka de ställer frågor om Bilderberggruppen och chemtrails till kända politiker. Inte heller i Almedalen förra året kunde man dock låta bli att vända kameran mot skyn för att dokumentera lite chemtrails.

Partiet deltar självklart också i årets Almedalsvecka och idag blev det officiellt att en partiledare utsetts. Det blev Carl Norberg vilket måste sägas vara ett misstag av episka proportioner, till och med för ett foliehattsparti. Norberg är nämligen ökänd för sina antisemitiska konspirationsteorier och har bland annat ifrågasatt förintelsen. Det ska bli mycket intressant att följa efterspelet till partiledarutnämningen.

Avslutningsvis hör Partiet De Fria till de partier som inte registrerat sin partibeteckning. De gjorde förvisso en insats för att samla ihop namnunderskrifterna som behövs för att registrera och därmed skydda partinamnet men misslyckades. Att ett apart enmansparti som Vetenskapliga Partiet inte fixar det är fullt förståeligt men att ett apart flermansparti som Partiet De Fria går bet är märkligare. Partiet De Fria har ändå visst stöd, många har gett dem tummen upp på Facebook och de har också fått en hel del uppmärksamhet på olika konspirationsteoretiska sajter. Vore man konspirationsteoretiskt lagd skulle man kunna ana en konspiration bakom misslyckandet.

Partiet De Fria

Tidigare partier i Mikropartivalkollen 2014: Vetenskapliga Partiet

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Politik, Val 2014, Partiet De Fria, Småpartier, Konspirationsteorier, Chemtrails, Antisemitism.

       

       

En kommentar till “Mikropartivalkollen 2014: Partiet De Fria”

 1. Bra tänkt av partiet de Fria även om de kanske kan ännu bättre i framtiden. De är givetvis inbjudna till Valsamverkanspartiet.

  ”Tror du att Bilderberggruppen är en central del i den stora konspirationen mot mänskligheten? ”

  – Ja. Absolut. Bilderberggruppen är bevisligen en hemlig odemokratisk klubb för politiska och kapitalistiska makthavare där de utan insyn av folket försöker bestämma vår framtid över våra huvuden. Mer om deras intentioner: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/11/11/glada-nyheter-sa-blir-demokratin-oppen-och-europas-stater-nationella-igen/

  – Jag tror personligen att f.d. ordförande för Bilderbergruppen, samt USAs utrikesminister Henry Kissinger kan ha legat bakom morden på både Olof Palme och Anna Lindh för att bana vägen för EU och TTIP.

  – Innan morden hade Sverige en hög nivå av nationell demokratisk socialism. Cui Bono? Fråga dig vart detta tog vägen! Fråga dig vilka som gynnats av högervridningen som skett! Där har du sannolikt några av de som ligger bakom mordet.

  ”Är du extremt kritisk till bankväsendet och det sätt varpå pengar skapas?”

  – Nja. Inte pengarna som skapas av staten, men bankväsendets skapande av krediter ur tomma luften. Krediter skall skapas av staten istället så att landet inte sätts i allt för stor skuld, vilket skett.

  ”Vill du förbjuda GMO i Sverige?”

  -Ja, speciellt det gift som ofta används på GMO grödor, vilket kallas glyfosat. Vi måste gå ur EU och frihandeln så att Sverige kan sätta egna och högre gränsvärden.

  Tror du på chemtrails, det vill säga att det som påstås vara flygplanens kondensstrimmor egentligen är skadliga kemikalier som vi i hemlighet besprutas med?

  -Ja. Att det förekommer och förekommit i alla möjliga syften är redan bevisat. Hur mycket som sprutas idag och av vilka syften är svårt att bevisa. Att filma mot himlen duger inte som bevis eftersom det kan vara kondensstrimmor. Det kan rentutav vara kontraproduktivt att filma dem, och kan tom. vara ett sätt att förlöjliga konspirationsteoretiker och då reagerar folk som du och tror att allt är osanning ocha tt konspirationer inte existerar. Så är det inte. Konspirationer existerar bevisligen. Inom detta fält finns det helt vanliga idioter, men även agenter med uppdraget att förvilla, samt riktiga visselblåsare.

  Filmer bakifrån flygplan som bolmar duktigt, samt fotografier på stora besprutningsutrustningar inuti större flygplan eller skumgummisnöflingor är givetvis intressanta för dig att titta närmare på. Jag tror att det handlar om vädermodifiering av militär, väderforskning samt mer modern ”cloud seeding” för jordbruk. Vad tror du själv?

  ”Misstänker du att påståendena om mänskligt orsakad global uppvärmning egentligen är en konspiration?”

  – Nej. Men människans påverkan är sannolikt ganska liten. Frågan är dock om det är gynnsamt eller skadligt för mänskligheten på lång sikt med tanke på jordens ofta mycket låga temperaturer. Min uppfattning är att det beror på vart jordens temperatur är på väg, huruvida vi bör värma eller kyla. Källa: Professor Bob M Carter.
  Känner du ex. till att planeten en gång i tiden var som en stor snöboll?

  Vetenskapliga partiet deltager inte i Almedalsveckan. Vi bojkottar den.

  Carl Norberg är för negativ för att kunna vara en bra ledare, anser jag. Positivitet och konstruktivitet är viktigt för en ledargestalt så jag måste hålla med dig om att det sannolikt är ett misstag, men han kan kanske växa med uppgiften?

  Jag anser inte att Norberg är antisemit. Jag har inte sett honom fördöma semiter eller människor med judisk bakgrund.

  Att ifrågasätta omfattningen och orsaken till döda människor bör vem som helst få göra. Ifrågasättande är grunden för vetenskaplig metod. Att massmedia vill förbjuda ifrågasättandet kan vara ett tecken på att det ligger en hund begraven. Varför skulle det vara fel att ifrågasätta och söka bevis?

  Vill meddela att man inte behöver registrera partibeteckningen, även om det kan vara en trevlig sysselsättning när ett parti har tillräckligt med aktiva medlemmar.

  Återigen så är inte Vetenskapliga Partiet ett enmansparti. Vi har redan uteslutit tre medlemmar.

  Kul att du börjat se en möjlig konspiration i Partiet de Fria. Själv tror jag att de flesta partier infiltreras av agenter för att just förstöra dem. Negativa personer som förskjuter fokus från viktiga och konstruktiva aktiviteter eller skapar osämja och splittring eller är onormala på andra vis som kan repellera andra medlemmar är oftast misstänkta infiltratörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *