(S)atan på väg nästla sig in i Uppsala läns landsting – PKJonas

(S)atan på väg nästla sig in i Uppsala läns landsting

Precis som i valet 2010 kommer jag nog i höst låta Socialdemokraterna och Miljöpartiet dela på mina röster. I landstingsvalet ligger Socialdemokraterna bäst till eftersom Miljöpartiet när det gäller sjukvården länge vurmat för allsköns ovetenskapligheter. De har dock bättrat sig på sistone så det är långtifrån självklart att det blir sossarna.

Idag dök det upp ännu en sak som talade för Miljöpartiet i landstingsvalet. När jag tittade igenom de föreslagna listorna med socialdemokratiska kandidater till Uppsala läns landsting visade det sig att en av dem hade dubbla lojaliteter, något som ju kan visa sig vara problematiskt. På femte plats i södra valkretsen återfanns nämligen en Pontus Näslund. Han är knappast någon alldaglig gråsosse utan har i Sveriges Radios Övernaturligt berättat om hur han på en kyrkogård slutit en pakt med Satan själv.

Frågan är dock om man kan tjäna både Socialdemokraterna och Hin håle. Att sitta på dubbla stolar är ju alltid förenat med problem. Vad skulle till exempel Näslund välja att stödja om Socialdemokraterna åter vill öppna tillagningsköket vid Enköpings lasarett samtidigt som Mörkrets Furste vill förföra mänskligheten och vända den bort från Gud, givet att vi bara har resurser till att genomföra ett av alternativen? Och vad skulle Näslund verka för om vi har ett begränsat lager med mikrochips och Socialdemokraterna vill använda dem till nya busskort i länet samtidigt som Satan vill använda dem för att chippa mänskligheten med bestens märke? Som väljare vet jag ju på grund av de dubbla lojaliteterna inte alls vad jag får.

Jag tycker dock inte tidigare ställningstaganden ska ligga en till last om man är redo att ta avstånd från dem men herr Näslund tycks mycket ovillig att klippa banden med Lucifer. Jag har tidigare, i samband med att Näslund var med och initierade en HBTQ-vänlig moské i Uppsala, skrivit ett inlägg om det problematiska med att han sökte tjäna både Allah och Satan. I kommentarsfältet under blogginlägget hade jag och Näslund då en diskussion om förbundet med Hin håle och likt en webbens Max von Sydow-exorcist försökte jag få honom att överge den diaboliska pakten, tyvärr utan framgång.

Näslund verkar heller inte få ut så enormt mycket av pakten, i intervjun i Övernaturligt framgår det att han på grund av pakten menar sig blivit bättre på att rita, börjat läsa till jurist samt funnit en käresta. Det känns ändå som rätt visset betalt för ens enda själ och Näslund borde därför ha mycket att vinna på att förklara pakten med Den Onde upphörd. Förutom att rädda sin själ skulle det dessutom kunna vinna Socialdemokraterna min röst i landstingsvalet.

Satan

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Politik, Socialdemokraterna, Satan, Uppsala, Val 2014, Miljöpartiet, Sjukvårdspolitik.

       

       

2 reaktioner till “(S)atan på väg nästla sig in i Uppsala läns landsting”

 1. Hej Jonas!

  Jag tycker att det är jättekul att du tjuvstartar min personvalskampanj på det här viset. Först och främst, får jag låna bilden i slutet som profilbild till sociala medier? Givetvis ser jag till att ange källa och så vidare.

  Vidare, jag tror absolut att det är dags för en ny politik i landstinget i Uppsala. Vi behöver nytänkande, uppgörelse med det som varit och att ljusbringarens anda får genomsyra beslutsfattandet för framtiden.

  Den oro du ger uttryck för är helt obefogad. Du kan vara kolugn, mitt engagemang kommer inte att präglas av några dubbla lojaliteter eller svårigheter att välja mellan personliga hänsyn och allmänna. Partiet är med mig och känner till min bakgrund, vad du tar upp är naturligtvis sådant som vi pratade igenom under intervjufasen när jag först blev påtänkt som kandidat.

  Får jag förmånen att företräda mitt parti och våra väljare i landstingsfullmäktige är det för mig en självklarhet att den representationen kommer i första rummet. Allt annat vore korrupt, och något jag i sådant fall förväntar mig att steglas (eller motsvarande) för.

  Nu när jag tänker på det undrar jag om det inte var så att jag dabbade mig och lät vårt förra samtal bli hängande? Om det stämmer ber jag om ursäkt.

  Vänliga hälsningar,
  Pontus

 2. Hejsan Pontus,

  Du får använda bilden till vadhelst du vill, utan begränsningar. När det gäller den förra diskussionen vi hade så finns det väl tack och lov knappast något krav på att nätdiskussioner måste fortgå för alltid.

  Jag tycker det här ska bli intressant att följa, för någon sorts risktagande från sossarna i Uppsala län rör det sig väl ändå om.

  Du är givetvis fri att ingå avtal med vilka fallna änglar du vill och egentligen är det väl inte konstigare än exempelvis en kristdemokrat som tror på en Gud som hör bön. Politiker som står i förbund med Lucifer är ju dock lite mer exotiskt, och även om det kanske tilltalar vissa smala väljarsegment så kommer möjligen andra bredare väljarsegment att repelleras. För den enskilde kandidaten som är ute efter personkryss gäller nog dock i större utsträckning ”Any publicity is good publicity” än för partiet som helhet, så för dig personligen så är väl det mindre risk att du drabbas om någon gör en grej av det.

  Öppenhet är väl hur som helst alltid viktigt så om några av socialdemokraternas andra kandidater till Uppsala läns landstingsfullmäktige har ingått något förbund med Satan så borde man gå ut med det snarast. Om ni är tillräckligt många luciferianer så skulle ni ju kunna ha en ren faustisk lista så att de socialdemokratiska sympatisörer som inte vill att Mörkrets Furste ska ha inflytande över länets sjukvård kan undvika att stödja något sådant och välja den andra listan.

  Mvh
  Jonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *