Och nu lite serier – PKJonas

Och nu lite serier

I följetongen fult tecknade serier från vänster som jag inledde för ett år sedan med Sara Granérs All I want for christmas is planekonomi är det nu dags för Pontus Lundkvists Full sysselsättning.

Fördomar

Full sysselsättning inleds med en metaserie som handlar om rabaldret kring Lundkvists grova satirserie Golfarupproret som fick ett antal borgerliga debattörer och politiker att gå i taket. I Golfarupproret, som också den finns med i slutet av seriealbumet, genomför Reinfeldtkontrollerade golfare efter en borgerlig valseger ett folkmord på arbetslösa, invandrare och sjukskrivna. Efter att ha läst skandalserien och metaserien om densamma kan man sätta sig i lotusställning och kontemplera satirens gränser om man känner för det.

Tärarupprensning

Ett annat guldkorn i Full sysselsättning är Lundkvists redan klassiska nytolkning av samhällspyramiden, Smygkommunistiska PK-vänsterpyramiden.

Pontus Lundkvists alster är politiska, provokativa och stundtals riktigt osmakliga, men framförallt är de roliga. Seriealbumet var därför väl värt de blott 49 kronor det kostade på Bokus bokrea.

Full sysselsättning

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Kultur, Vänstern, Serier, Satir, Borgerligheten, Sverigedemokraterna, Fredrik Reinfeldt.

       

       

4 reaktioner till “Och nu lite serier”

  1. Än en gång måste jag vitsa till det genom att påpeka att man får den optimala titeln om man tar bort ett L ur titeln.

  2. Det känns som om den frånstötande estetiken är ett måste för den här typen av serier. Bläddrar lite i Lundkvists seriealbum och försöker föreställa mig seriestripparna oklanderligt vackert tecknade och det skulle kännas ostämt och fel på något vis.

  3. @devadatta: ”Full sysse sättning”? Det betyder ju ingenting. Fattar inte.

  4. OKQ8,

    Devadatta vill att ett ”L” ska tas bort i första ordet så att titeln blir Ful Sysselsättning. Hen anser nämligen att serier från vänster i allmänhet tenderar att vara icke estetiskt tilltalande, en ståndpunkt hen även gett uttryck för här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *