Guide till Harmoni-expo 29-30 mars 2014 – PKJonas

Guide till Harmoni-expo 29-30 mars 2014

Det börjar dra ihop sig till vårens uppsättning av den nyandliga mässan Harmoni-expo. Varje vår och höst samlas i Solnahallen medier, tarotläggare, healers och allsköns yrkestitlar man trodde bara återfanns i Harry Potter. Ett besök på mässan rekommenderas varmt för den som vill förundras över hur många sätt det finns att se på världen och förfäras över vilka vansinnigheter folk är redo att betala dyra pengar för. Själv var jag på både vår- och höstmässan förra året och känner att det nog blivit lite för mycket av det goda. Jag kommer därför att hoppa över mässan den här gången. För de som är intresserade av ett besök på Harmoni-expo har jag dock vänligt nog sammanställt en liten guide till några av de olika föredragen och seanserna sista helgen i mars.

Märk väl att man dock inte behöver fylla dagen med föredrag och seanser, det räcker gott om man går på ett par stycken. Att bara strosa runt bland de olika utställarnas bord och kanske byta några ord med några av dem är en upplevelse bara det och räcker för att fylla en halv dag. Föredrag man dock inte ska vara rädd för att gå och lyssna till är de som hålls från stora scenen i Hall C. De är nämligen lätta att smita ifrån om man inte gillar dem, till skillnad från alla andra då man i princip sitter fast en timme.

De evenemang jag listat nedan är bara en bråkdel av de man kan gå på och jag gör inget anspråk på att de ska vara de intressantaste eller de mest underhållande. Jag har helt enkelt bara tagit med de föredrag och seanser där jag känt att jag haft något att tillägga. Notera att programmet ständigt ändras och man bör kolla på mässans hemsida för att se de senaste ändringarna. Jag har försökt uppskatta hur underhållande evenemangen kan tänkas vara samt angett eventuellt inträde till varje evenemang. Utöver det kostar det också 120 kronor i inträde till själva mässan. Att man stödjer en oetisk bransch med sina slantar är givetvis inte bra men man får ”tage det gode med det onde” som Lars von Trier brukade säga i slutet av serien Riget.

Kanalisering av utomjordingar med transmediet Elisabeth Edborg

Mediet Elisabeth Edborg kan gå in i trans för att låta utomjordiska existenser tala genom henne och komma med budskap till mänskligheten. Jag har själv bevittnat ett sådant spektakel när hon gästspelade hos nyandliga sammanslutningen Jordstrålningscentrum. Jag skrev ett ganska långt inlägg om det i vilket jag även lade upp några ljudklipp som man kan lyssna på om man vill veta vad Edborg bjuder på. Har hon inte gjort några radikala ändringar i sin repertoar sedan jag lyssnade till henne så kan jag varmt rekommendera hennes evenemang.

Tid: Lördag 14:15 Söndag 12:15
Pris: 100 SEK
Förväntat underhållningsvärde: 5/5

Atlantis-skoj med Maria Nylow

Nyandliga mångsysslaren Maria Nylows idévärld verkar vara som ett psykadeliskt drogrus med enhörningar, kristaller, portaler och änglar i en salig blandning. Det mesta tycks kretsa kring det gamla Atlantis och de flesta av de kurser hon håller utanför Harmoni-expo har också någon anknyting till den sjunkna civilisationen. Ska man gå alla hennes Atlantiskurser går det loss på runt 18.000 SEK för de sammanlagt cirka 16 utbildningsdagarna. (FreezePage) Man kan dock fråga sig vad man egentligen får för pengarna. Nedan är några exempel på kursinnehåll i några av Nylows Atlantiskurser, hämtat från hennes hemsida.

Atlantis Bas B – Här ruskar du om dina energisystem ordentligt. Du aktiverar alla chakran från Jordstjärnan till Stjärnporten och öppnar bland annat porten in till Kausalchakrat där hela din själs historia finns lagrad i Akashi-krönikorna. Du jordar dig och höjer medvetandet rejält. Med toning, ärkeänglar, mästare, ljusöverföring, rörelse … öppnar du för balans, hälsa och harmoni. Djwahl Kuhl, Sankt Germain, Maria Magdalena och Hilarion kommer alla att delta och vägleda.

[…]

Atlantis Avancerad C – Nu är du redo för Ädelstrålarna och ädelstenarnas enorma kraft. Kristallpyramiden väntar på att inviga dig i sina hemligheter med Thoth och Isis som ceremonimästare. Serapis Bey och Pallas Athena har också annonserat sin närvaro. Galaktisk kontakt, vardagskristaller, budskap du väntat på, kristaller för din uppstigning, portaler till oändligheten …

Atlantis Bas D – Din Enhörning väntar på dig! Möt den otroliga renhet och kärlek som din själsliga guide velat omsluta dig med sedan ni skildes i Atlantis. Lyssna på dina budskap. Låt Enhörningens horn öppna din väg in i själens kammare. Varmt, kärleksfullt, omfamnande, upplysande, förvånande …

(FreezePage)

Även om hennes kurser kostar en del pengar så är dock hennes tillställningar på Harmoni-expo helt gratis. Eftersom jag går igång lite på Atlantis hade jag troligen gått på något av hennes evenemang om jag orkat släpa mig till Solnahallen nu i slutet av Mars. Särskilt hennes söndagsevent ”Aktivera dina livsuppdrag med Atlantis änglar & mästare” kändes lockande.

Tid: Lördag 12:30 (Hall C) & 14:30, Söndag 12:30 (Hall C) & 14:30
Pris: Gratis
Förväntat underhållningsvärde: 4/5

Auratransformation med Anna-Maria Pershagen

Något man relativt ofta ser saluföras i new age-sammanhang är något som kallas auratransformation. Det är en teknik som bygger på nyandliga entreprenören Anni Sennovs idéer om hur de barn som fötts från mitten av 90-talet och framåt har en ny sorts auror. Från och med ungefär 1995 sägs nyfödda barn ha en indigoaura vilket också avspeglar sig i deras personlighet, de är helt enkelt mer andligt utvecklade än oss som är äldre. De barn som är födda från 2008 och framåt har ännu häftigare auror och står än högre andligt, de är så kallade kristallbarn och har kristallauror.

Hur ska det då gå för oss som är födda tidigare och bara har en vanlig tråkig aura? Är vi dinosaurier, akterseglade och hopplöst passé? Nej, det finns faktiskt hopp. Vi kan nämligen uppgradera vår gamla aura till den nya varianten genom en auratransformation. Det kostar 2.500 SEK och tar två och en halv timme. Och vill vi inte göra det för vår egen skull så bör vi i alla fall göra det för barnens skull. De väsensskilda aurorna är nämligen orsaken till att vi och den nya tidens barn har svårt att komma överens många gånger. Det beror alltså inte på att barn är som de alltid har varit och kan vara ganska krävande. På den officiella svenska auratransformationssajten står följande att läsa:

Föräldrar till nya kristallbarn bör, om inte för deras egen skull, också för barnens skull snarast förändra sin aura- och energistruktur via en AuraTransformation™ så att den matchar barnens kristallaurastruktur. Därmed behöver barnen inte begränsa deras stora mänskliga mentala och/eller fysiska potential bara för att de är barn och för att föräldrarna inte kan följa med i barnens snabba utveckling både på det inre och yttre planet.

(WebCite)

Det går dock tyvärr inte att få auratransformationen av vem som helst, man måste få det av en auraförmedlare som är utbildad inom Anni Sennovs nätverk. Att utbilda sig till auraförmedlare kostar 25.000 SEK och trots det höga priset rör det sig ändå om ganska få utbildningsdagar. Listan på svenska auraförmedlare är lång och jag har väldigt svårt att se hur det skulle kunna finnas en marknad för alla.

Hade jag varit på plats på lördagen hade nog den här informationstimmen varit något jag kunnat tänka mig att besöka. Jag har nämligen länge velat ta reda på mer om fenomenet auratransformation.

Tid: Lördag 13:30
Pris: Gratis
Förväntat underhållningsvärde: 4/5

Biomagnetism med Johnny Grimståhl

Alternativmedicinaren Johnny Grimståhl ägnar sig bland annat åt magnetbehandlingar. Skeptikern Maria Berglund har på sin blogg skrivit om hur hon för fyra och ett halvt år sedan på Harmoni-expo lyssnat till Grimståhls hårresande föredrag. Av det hon då fick höra att döma så kan Grimståhl definitivt räknas till de alternativmedicinare som är direkt farliga. Om karln inte skärpt sig sedan dess så kan den som är sugen på att lyssna till en alternativmedicinare av den typen besöka hans föredrag.

Tid: Lördag 12:15 Söndag 13:15
Pris: Gratis
Förväntat underhållningsvärde: 3/5

Seans med Pehr Trollsveden

Av någon anledning deltar inte mediet Terry Evans på Harmoni-expo denna vår. Det medium som torde strö mest stjärnglans omkring sig är nog istället Pehr Trollsveden. Han vet dock att ta betalt för stjärnglansen, seanserna med honom hör till de dyraste på hela mässan och man bör ta sig en funderare på om man tycker det är värt pengarna att se honom komma med svepande påståenden, gissa vilt och fiska efter information i en timme. Bloggaren Gesus Pettersson har sammanställt en liten video som man kan titta på om man vill bilda sig en uppfattning om Trollsvedens stil.

Tid: Lördag 12:00 & 16:00 Söndag 14:00 & 16:00
Pris: 150 SEK
Förväntat underhållningsvärde: 3/5

Jesushelande med Gospel Media

Både lördag och söndag har Gospel Media ett arrangemang med titeln ”Jesus helar idag”. De är faktiskt inte den enda kristna grupperingen på mässan, Adventisterna, Korskyrkan, Kristen Vetenskap och Stockholm Vineyard deltar också. Det som skiljer dem från de andra utställarna är att de faktiskt inte främst är ute efter dina pengar, de är snarare ute efter din själ. Man kan tycka att de kristna grupperna är malplacerade men det är nog ingen tillfällighet att de är med på Harmoni-expo, sällan samlas ju så många vilsna sökare under samma tak. Vill man prova något som är gratis så kan man söka sig till deras montrar för att kanske få lite healing eller möjligen få sin själ räddad från evig fördömelse.

Tid: Lördag 14:00 Söndag 13:45
Pris: Gratis
Förväntat underhållningsvärde: 3/5

Helmetoden

Hans Thörn ger behandlingar med och utbildar i en metod som han påstår sig ha fått från Gud. Han kallar den Helmetoden. Jag lyssnade till honom på Harmoni-expo för ett år sedan och skrev ett inlägg om det samt lade upp några ljudklipp där man kan lyssna till hur det går till när den gudagivna metoden används.

Den största behållningen vid det tillfället var nog dock Hans Thörns person och det är tyvärr hans lärjungar som håller i de mediala demonstrationerna denna gång. Jag betvivlar att de är lika intressanta som Helmetodens profet i egen hög person. Det förväntade underhållningsvärdet blir nog därför lägre än om det varit Thörn själv som haft evenemanget. Vidare är de mediala demonstrationerna i mötesrummen med all sannolikhet intressantare och mer underhållande än helmetodsstreatchingen som förevisas på scenen i Hall C.

Vill man höra mer av Hans Thörn kan man för övrigt lyssna på det avsnitt av Sveriges Radios Övernaturligt där han figurerar. Thörn dyker upp 14 minuter in i avsnittet.

Tid: Lördag 11:30, 14:00 (Hall C) & 15:15 Söndag 11:15, 14:00 (Hall C) & 15:30
Pris: Gratis
Förväntat underhållningsvärde: 3/5

Fria scientologen Stefan Tunedal

Jag har tidigare skrivit om Stefan Tunedals bok om dennes brytning med scientologirörelsen. Det som gör Tunedal så intressant är att han hör till de avhoppade scientologer som av någon outgrundlig anledning håller fast vid L Ron Hubbards pseudovetenskapliga idéer om sådant som reaktiva sinnen, engram och undangömda traumatiska minnen från moderlivet.

sin blogg brukar han mest låta invektiven hagla över Scientologernas nuvarande ledare Miscavige och skriver sällan något djuplodande om varför man ska tro att Scientologin är något att ha. Det skulle kanske därför vara lite intressant att höra honom ge sig in i några resonemang om detaljerna i den scientologiska läran, vilket i alla fall titlarna på hans föredrag antyder att han ska göra.

Tid: Lördag 10:45 & 14:30 (Hall C) Söndag 11:00 & 14:30 (Hall C)
Pris: Gratis
Förväntat underhållningsvärde: 3/5

Storseans med Ann-Marie Hedin

Mediet Ann-Marie Hedin är ett av flera medier som har någon form av standardseans med lite andekontakter. Christine Öberg har på Föreningen Vetenskap och Folkbildnings blogg skrivit ett inlägg om hur hon upplevde en av Ann-Marie Hedins storseanser på senaste Harmoni-Expo, lämplig läsning för den som vill veta vad det innebär.

Tid: Lördag 13:00 Söndag 13:00
Pris: 100 SEK
Förväntat underhållningsvärde: 2/5

Mediet Camilla Hosenfeld ger budskap

Jag besökte Camilla Hosenfelds evenemang ”Budskap från universum” i höstas och skrev om tillställningen samt lade upp några ljudklipp som man kan lyssna till om man vill veta vad man får för inträdeshundringen. Det var kanske inte jättespännande, Hosenfeld levererade i rask följd budskapen från universum till utvalda personer i publiken. Universum verkade inte vilja stöta sig med någon ty det rörde sig uteslutande om sådant som personen med all sannolikhet ville höra.

Tid: Lördag 15:00 Söndag 11:30
Pris: 100 SEK
Förväntat underhållningsvärde: 2/5

Bildtolkning med Irene Ståhl

Jag har själv inte bevistat denna tillställning men vid mitt första besök på Harmoni-expo provade jag på lite bildtolkning och skrev några rader om det. Det finns nog skojigare saker att lyssna till än detta, om man nu inte råkar vara jätteförtjust i att rita hus och spekulera vilt med utgångspunkt i Carl Gustav Ljungs teorier.

Tid: Lördag 11:45 Söndag 11:30
Pris: Gratis
Förväntat underhållningsvärde: 2/5

Currykors

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Livsåskådning, Harmoni-expo, New Age, Medialitet, Atlantis, Kristallbarn, Helmetoden.

       

       

6 reaktioner till “Guide till Harmoni-expo 29-30 mars 2014”

  1. Hej Sara,

    Jag tycker definitivt du ska gå, särskilt om du aldrig varit på något liknande tidigare. Det är verkligen en upplevelse. Själv känner jag en viss mättnad efter att ha varit på mässan två gånger på raken men suget har alldeles säkert kommit tillbaka när det är dags för Harmoni-expos höstupplaga.

  2. Tack för denna lika spännande som intressanta information!

    Inte minst fascinerades jag av din beskrivning av fenomenet auratransformation.

    Jag tycker dock att du måhända borde ha passat på att varna för att auratransformation faktiskt utgör en sorts point of no return. Man går alltså ”all in”. Är man inte beredd att göra det, bör man avstå/avvakta.

    http://www.auratransformation.se/pdf/fraagor-svar_auratrans_SE_1211.pdf kan man läsa bland annat följande:

    FRÅGA: Finns det någon väg tillbaka om jag ångrar min AuraTransformation™?

    SVAR: Nej, en AuraTransformation™ kan inte göras ogjord. Men den skyddande effekten, och delvis också magnetismen, kan försvagas om man själv önskar det.

    Om du är osäker på om du klarar av att hantera den nya friheten i ditt liv som du oundvikligen kommer
    att uppleva, så är det bäst att du väntar med att genomgå en AuraTransformation™.

    Min kommentar: Vet du möjligen, PKJonas, hur man själv kan avgöra, ifall man verkligen är redo att genomgå auratransformation eller inte? Måhända finns det någon förberedande kurs att gå, som kan hjälpa en att ta reda på detta? Känner du till någon sådan kurs? Om du gör det, kanske du också vet om den är svindyr – eller bara dyr?

  3. Ja, för auror så gäller devisen ”bytt är bytt och kommer aldrig igen”.

    Angående förberedelser för auratransformation verkar det faktiskt vara förhållandevis billigt. Det räcker tydligen med att köpa och läsa någon av Anni Sennovs böcker. Däremot kan det tydligen tillkomma behov av aurabalanseringar efter att du gjort din 2500-kronors auratransformation. De kostar 900 kronor per styck hos de auraförmedlare jag kollat in.

    Ganska genomskinligt försäljningsknep att de varnar för frihet för övrigt. Få som är intresserade av att göra en auratransformation lär ju tänka ”Åh nej, frihet! Det vill jag inte ha!”

  4. Apropå ingenting: Här i detta artikeltips finns en hel del förslag på aktiviteter, vilka skulle kunna få vara med i Harmoni-expo 2015, åtminstone på ett hörn: http://www.jasoncolavito.com/1/post/2014/03/secret-emails-provide-glimpse-behind-the-scenes-of-a-fringe-history-conspiracy-theory.html .

    För övrigt förvånar det mig, att du i din sammanställning ovan, PKJonas, inte nämner något om vikten att låta pendeln styra ens liv och fatta beslut åt en. Fanns det verkligen ingenting om pendlar och deras betydelse på Harmoni-expo 2014? Kan det vara så illa?

    Jag tar mig friheten att citera ur Jordstrålningscentrums rykande färska nyhetsbrevutskick Sl@grutenytt nr 7 för i år, ty där kan man läsa om hur viktigt det är med just pendlar/pendling:

    ”Jag använder pendeltekniken ett antal gånger per dag för det är så praktiskt att få tillgång till mer kunskap än man själv har. Mina pendelfrågor till vardags rör sig om t ex vilken väg går snabbast att åka för mig just nu i rusningstrafiken, är den här gurkan hälsosam att köpa eller har den bekämpningsmedel kvar i sig, vilken vitamin/mineral behöver jag idag och i vilken mängd behövs just idag. Mår X bra nu, vilken är bäst för mig att välja av de två alternativen jag har, hur skall jag hantera det här uppkomna problemet? Listan kan göras hur lång som helst. Det är så praktiskt att få tillgång till mer information.

    Det krävs en del kunskap för att bli en bra pendlare. Man kan börja pendla själv men att gå kurs är det säkraste sättet att komma igång, dels för att faktiskt börja använda den i vardagen och dels för att få riktiga svar.

    På kursen 13-14 april får man också lära sig pendelhealing (pendla ut dåliga energier ur kroppen och pendla in bra), leta efter saker man inte vet var de är (även på karta), lära sig tekniker att snabbt kunna välja det rätta/bästa alternativet av många olika saker (vi har färdiga pendelkartor för många olika saker), och lära sig hur man kanaliserar med pendelns hjälp och många fler saker som pendeln är bra till. Vi övar mycket på kursen.” (SLUT CITAT)

    Vem kan/vågar efter att ha läst detta citat leva sitt liv utan att städse ha en pendel att rådfråga? Det verkar ju rent av som att pendling är bättre och effektivare än att göra som på det gamla vanliga viset, dvs hålla kontakt med en massa andliga guider.

    Eller vad tror du därom, PKJonas?

  5. Pendling känns lite old-school och är kanske på väg ut. Jordstrålningscentrum, vars nyhetsbrev du citerade, brukade ju tidigare delta på mässan och bland annat sprida pendelns evangelium. I år är de dock inte med och ingen annan verkar vilja plocka upp stafettpinnen ty varken i mässprogrammet eller i utställarförteckningen står det ett ord om några pendlar.

    När det gäller den där typen av extrema konspirationsteorier som man kan läsa om i din länk så tycker jag mig ha sett förvånansvärt lite sådant på Harmoni-expo. Är väl antagligen lite svårare att tjäna pengar på sådant, man kan sälja böcker och filmer samt hålla föredrag men inte så mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *