Konspirationsteoretiskt snömos på Jordstrålningscentrum – PKJonas

Konspirationsteoretiskt snömos på Jordstrålningscentrum

Jag hade i måndags givit en bekant ett besök på nyandliga sammanslutningen Jordstrålningscentrum i försenad julklapp. Måhända var jag inte den ende som var sen med julklappen ty det var fullsatta lokaler, vilket det förvisso ofta brukar vara på Jordstrålningscentrum. Kvällens föreläsare var konspirationsteoretikern Mats Sederholm vars bok Det enda rätta jag skrivit om tidigare. För oss hardcorefans som läst hans bok ett par gånger framkom tyvärr inte så mycket nytt under föredraget.

Det finns konspirationsteoretiker och så finns det konspirationsteoretiker. En del är tydliga med vilka konspiratörerna är och vilka planer de har, andra är mindre tydliga. Sederholm tillhör den senare gruppen. Allt var ganska diffust och det var inte många konkreta påståenden. Sederholm talade hellre i bilder. Han liknade till exempel sökandet efter de som kontrollerar skeendena i världen vid sökandet efter planeter runt andra solar. Man kan se på stjärnornas rörelser att de är påverkade av något objekts gravitation i närheten även om man inte ser själva planeterna som påverkar dem. Så var det också med de så kallade Arkitekterna som styr världen, händelseutvecklingen i världen gjorde att man kunde ana dem bakom skeendena.

Sederholm tog förvisso upp många av de klassiska konspirationsteoretiska käpphästarna. Han pratade mikrochips och kontroll utan att konkretisera. Han pratade också om planer på en kommande världsregering utan att bli mer konkret än några lösryckta citat. Han var heller inte tydlig när det gällde farorna med detta utan konstaterade kort att det skulle leda till att alla blev stöpta i samma form. Han pratade självklart också om attackerna den 11:e september som han menade att det fanns tveksamheter kring. En stor del av föredraget ägnades annars åt vårt samhälles försvar mot oliktänkande. Till exempel tog han upp något han läst i DN där man kritiserat det amerikanska utbildningsväsendet för att skepticism mot människans klimatpåverkan skulle beredas plats i USA:s skolor. Sederholm menade att det var ett brott mot yttrandefriheten att inte vilja att alla skulle få komma till tals, som om yttrandefrihet skulle innebära att alla tänkbara aparta åsikter skulle få plats i skolundervisningen.

Man kunde ibland också ana att det nog inte alltid var så lätt att ha snöat in på konspirationsteorier. Med ”snöat in” menar jag då inte att springa på en massa meningslösa föredrag, läsa böcker, skriva blogginlägg och bränna åtskilliga hundralappar på eländet. Nej, jag menar att verkligen tro sig leva i en värld där en hemlig maktelit smider djävulska planer mot en mänsklighet där det stora flertalet är blinda för vad som sker. Sederholm berättade att det var tufft och ofta ensamt att vara vaken och se sanningen, de sovande medmänniskorna kunde till exempel viska och skratta bakom ryggen. Han berättade också om hur man inte orkade höja blicken och se sanningen på samma sätt i perioder med låga energier. Jag har ibland undrat om inte många av de som är fast i konspirationsträsket borde gå in i en vägg någon gång eftersom man uppenbarligen betalar ett pris för sin världsuppfattning.

Liknande inlägg på denna blogg:
Det enda rätta, om Sederholms relativt nyutgivna konspirationsteoretiska bok.
Chips i hjärnan hos Jordstrålningscentrum, om mer extrema men samtidigt också mer konkreta konspirationsteorier. Jag fick under ett besök hos den nyandliga sammanslutningen veta hur Totalförsvarets Forskningsinstitut i lönndom opererade in mikrochips i hjärnan på olyckligt lottade medborgare för att kontrollera dem.
Jüri Lina, frimureriet och jag, om konspirationsteoretikern Jüri Linas föredrag hos Jordstrålningscentrum om frimurarnas diaboliska planer. Även Lina är relativt konkret när det gäller konspiratörerna och vilka planerna är.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Politik, Konspirationsteorier, Sanningsrörelsen, Jordstrålningscentrum, Världsregering, Klimatskeptiker, Psykologi.

       

       

4 reaktioner till “Konspirationsteoretiskt snömos på Jordstrålningscentrum”

 1. Min nyfikenhet måste stillas!!
  Hur verkställs denna inpantering av micro-chips hos oss arma ovetande?
  Kan inte minnas någon dylik operation men kanske det skall tolkas som att den onda planen lyckades ( hm, hm)!!
  Presenterades det någon form av förklaring som skulle kunna kasta ljus över detta mysterium.
  Å andra sidan om något chips gömmer sig någonstans i hjärnhalvorna talar mycket för att jag inte är i stånd att tillgodogöra mig avancerade teorier. Själva syftet förstås ( hm, hm )
  Hårda bud, indeed.
  :-)

 2. Jag vill minnas att vi på föredraget i höstas fick veta att man kunde få i sig dem nästan hur som helst; genom injektioner, genom medicin, genom mat och de kunde till och med placeras i livmodern för att vara med redan från livets början.

  Så vill du vara säker på att undvika dem så bör du sluta äta samt låta bli att överhuvudtaget bli född.

 3. Bäva månde man!!
  Jag existerar, alltså är jag micro-chippad,ve mig!!
  Gav den eminente föredragshållaren någon upplysning om hur han ( och andra bålda sanningsriddare, får man förmoda ) lyckats undgå resten av mänsklighetens oblida öde?
  :-)

 4. Jag tror i och för sig att föredragshållaren menade att det var långt ifrån alla som var drabbade så du kan ha haft tur och klarat dig. Var du drabbad skulle du hur som helst inte uppsöka sjukvården eftersom de var en del av konspirationen. Ej heller skulle du använda någon form av diagnostisk apparatur eftersom du då kunde råka illa ut. Det bästa om du var faktiskt att sprida information om vad som pågick, lite oklart på vilket sätt det skulle hjälpa. Föredragshållaren hade själv tidigare varit ”chippad” men klarat sig tack vare sina inflytelsrika allierade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *