Jüri Lina, frimureriet och jag – PKJonas

Jüri Lina, frimureriet och jag

Jag trodde länge att de som köper allsköns knäppa nyandliga fenomen och vansinniga konspirationsteorier i många fall hade någon form av politiskt korrekt spärr mot rasistiska teorier. Jag vill minnas att det för inte alltför länge sedan diskuterades huruvida den svenska delen av sanningsrörelsen och nätverket kring konspirationsforumet Vaken skulle släppa in rasistiska idéer i någon större utsträckning. Jag trodde naivt nog att Vakens initiativtagare Cromsjö faktiskt skulle lyckas hålla rent mot den typen av avarter. Det visade sig dock att jag skulle få fel, vilket bland annat Expo skrivit om. Det är tydligen så att tummar man på det kritiska tänkandet så är det risk att sådant som antisemitism också smiter med in, som till exempel den ökände konspirationsteoretikern, antisemiten och förintelseförnekaren Jüri Linas idéer.[1] Han hävdar att frimurarna kontrollerar världen och judarna kontrollerar frimurarna. Till sanningsrörelsenätverket kopplade Kulturföreningen gryning har haft Jüri Lina som föredragshållare och Fredsprojektet, även det en del av nätverket, har intervjuat honom.

Ett annat forum där Jüri Lina tydligen är hjärtligt välkommen är den nyandliga sammanslutningen Jordstrålningscentrum. Han höll i måndags i deras regi ett föredrag om frimurarnas konspirationer inför fullsatta lokaler. Jag hade faktiskt tagit på mig lösskägget för att bevittna tillställningen. Det blev en spännande resa in i Jüri Linas fantastiska värld, ett sammelsurium av snurriga tankar där allt i slutändan har en enda förklaring, frimurarna. Några antisemitiska utfall blev det dock inte från Linas sida denna kväll. Han nöjde sig med att kort förklara att frimureriet kapats av internationellt orienterade intressen. Lina hävdade förvisso, lite kontroversiellt, att vi hade Nazityskland att tacka för att vi satt där idag eftersom de räddat oss från Sovjet och de utrensningar som följt om de fått lägga vantarna på hela Europa. Kriget mot Sovjet var helt och hållet ett försvarskrig från Tyskland sida, förkunnade Lina.

Mycket av Linas förvirrade tankar kretsar kring Sovjetunionen vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hans estniska bakgrund och uppväxt bakom järnridån. Enligt honom hade Sovjet från tillblivelsen västvärldens stöd, både Lenin och Trotskij var dessutom frimurare. Lenin fick hjälp av tyska generalstaben att fly hem under första världskriget och Trotskij finansierades av Wall street, berättade Lina.

Frimurarnas slutliga mål är att förgöra alla stater och kulturer, lät Lina oss förstå. Enligt honom drar sig frimurarna inte för att gå över lik för att nå dessa mål. De dödade Mozart för att han avslöjade frimurarna i Trollflöjten, de dödade Franz Ferdinand för att sätta igång första världskriget och General Patton tog de av daga efter att han protesterat mot utlämningen av ryssar till Sovjetunionen. Dessa tre mord är förvisso småpotatis jämfört med de folkmord och krig som frimurarna påstås ligga bakom.

Frimurarna har dock inte blott lönnmord som verktyg. De kontrollerar även läkemedels-, musik- och filmindustrin, alla tre effektiva medel för att förslava världens medborgare, berättade Lina.

Läkemedelsindsutrin undanhåller oss information om de livsnödvändiga mineraler som vi i allt mindre utsträckning får i oss genom vår kost. Bland annat får vi inte i oss B12-vitamin i den utsträckning vi behöver, vilket gör oss deprimerade. Eftersom det finns pengar att tjäna på psykofarmaka hindras vi att få i oss de nödvändiga doserna. Vidare gör den molobdenbrist de flesta människor lider av att vi blir längre och längre för varje generation, menade Lina. Den ökade medellängden är alltså inget hälsotecken, snarare tvärtom. Slutligen är läkemedelsindustrin fräcka nog att vilja ge oss vaccin innehållande cancervirus.

När det gällde musikindustrin kunde Lina berätta om skadorna som den disharmoniska musiken ställde till med och hur Sveriges Radio inte lät oss ta del av det livselixir för själen som harmonisk musik sades vara för att istället fylla etern med skadlig musik.

Lina berättade också om frimurarnas svenska aktiviteter. I Sverige hade de bland annat iscensatt kuppen mot Gustav IV Adolf för att kunna sänka Sverige i fattigdom vilket senare skulle bana väg för Socialdemokratin och frimuraren Branting. Ett utmärkt exempel på frimurarnas snillrika förfarande att först skapa ett problem för att sedan komma med lösningen. Sedan kan man ju undra om folk verkligen hade det så fett på Gustav IV Adolfs tid och tycka att man hade exceptionellt god framförhållning.

Annars handlade mycket av Linas spretiga föredrag om USA. Han återgav bland annat den hos amerikanska kristna högern spridda myten att Barack Obama inte är född på amerikansk mark och sålunda egentligen inte kan bli amerikansk president. Tack vare sina kopplingar till frimureriet så kunde han ändock bli amerikansk president, påpekade Lina.

Som synes så kunde som vanligt allt förklaras inom ramen för den stora konspirationen, precis som det brukar vara hos de med en paranoid föreställningsvärld. I den avslutande frågestunden tydliggjordes också detta ännu en gång, när Lina hävdade att även relativt aktuella händelser som den misslyckade självmordsbombaren i Stockholm city och den polska flygkatastrofen båda var en del av den stora konspirationen.

Jüri Linas regiassistent, före detta nationaldemokraten Steve Ahlberg, fick också någon minut på sig att berätta om sitt uppvaknande. Han menade att hans förmåga att se det fördolda nog var medfödd och banne mig, var inte detta de första sanna ord som yttrats den kvällen. Att upptäcka mönster är en förmåga som människan svårligen skulle klara sig utan. Likaså brukar man hävda att det varit en evolutionär fördel att vara överkänslig för att tolka in intentioner bakom skeenden, det har varit bättre att en gång för mycket tro att ett träd i mörkret är en främling som lurar på en än att någon gång missa någon som smyger på en. Man brukar förklara människans anlag för religiositet med denna överkänslighet och det är nog inte omöjligt att även benägenhet att snöa in på konspirationsteorier har samma orsak.

Att upptäcka mönster och vara överkänslig för att tolka in intentioner i händelser må vara saker som gynnat människor. Man kan dock verkligen se hur dessa nyttigheter helt gått överstyr på ett direkt osunt sätt hos vissa, särskilt när vissa etniska grupper pekats ut som syndabockar.

Fotnoter:
[1] Den som tvivlar på att Jüri Lina är antisemit eller förintelseförnekare kan läsa islamisten och antisemiten Mohamed Omars intervju med honom eller Expoanknutna Jonathan Lemans sammanfattning av Linas tankar.

OBS, uppdatering 150621: I fotnoten ovan pekas Mohamed Omar ut som varande islamist och antisemit. Detta inlägg skrevs ju för några år sedan och Omar har sedan länge tagit avstånd från dessa idéer.

Det är fascinerande hur inkompetenta konspirationsteoretiker är när det gäller teknik. Precis som när jag bevistade zeitgeiströrelsens dag i Uppsala blev saker och ting fördröjda på grund av strul med tekniken. Man kan stilla undra hur Lina & co ska kunna utmana en mäktig, världsomspännande organisation med tentakler överallt om de inte ens kan spela upp en videofil på en dator.

Liknande inlägg på denna blogg: Omaka vänner, Zeitgeist Scheissgeist.

Läs även andra bloggares åsikter om Politik, Konspirationsteorier, Jüri Lina, Antisemitism, Frimureri, Jordstrålningscentrum, Sanningsrörelsen.

       

       

21 reaktioner till “Jüri Lina, frimureriet och jag”

 1. (Osammanhängande och ovidkommande kommentar som postats på andra ställen bortplockad /Jonas)

 2. Josefina.
  Den som googlar upp ditt nam kan finna att du publicerat exakt samma inlägg på ”forum” som Klartexten och Gotiska klubben. Du har även varit en flitigt förekommande ”skribent” hos Mohamed Omar och Motpol nu.
  Allt det som du nu skriver, och allt det som du tidigare skrivit, snarare bekräftar ån motsäger detta blogginlägg.

 3. Och?
  Har Cornelia några problem med detta?
  I så fall rekommenderar jag Cornelia att absolut inte läsa mina inlägg, varhelst de förekommer.

 4. (Osammanhängande och ovidkommande kommentar som postats på andra ställen bortplockad /Jonas)

 5. Det här är inte min blogg och det ankommet inte mig att diktera vad som skall skrivas här.
  Men Josefina, varför använder du andras bloggar till att sprida dina drapor; du har redan skickat in samma text till Gotiska klubben och Klartexten.
  Räcker inte det?

 6. Ledsen för de dröjsamma svaren.

  Cornelia:Man skulle kunna tycka att jag skulle plocka bort en copy-pastad ”judarna är dumma-text” som inte är inläggsrelevant men dels är jag så svältfödd på kommentarer att jag inte har lust att ta bort de få jag får, dels brukar de bästa argumentet mot tossiga idéer vara de tossigas egna texter och därför får de stå kvar.

  Björn: Uttalandena av vice ordföranden i föreningen Wäxthuset visar även de att det tyvärr inte verkar finnas någon spärr mot rasistiska teorier hos en del nyandliga föreningar.

 7. Jonas säger: ”Man skulle kunna tycka att jag skulle plocka bort en copy-pastad ”judarna är dumma-text”….
  Jonas behöver då kanske observera att min text absolut inte innehåller någon formulering ”judarna är dumma-text”…..tvärtom.
  Observera min text:
  ”Vissa rabbiner har börjat göra uttalanden som beskriver att alla gojims faktiskt endast är till för att tjäna judendomens bärare, som är just kungafolket bland alla folk. KANSKE ÄR DETTA OCKSÅ EN SANNING? NÅGOT FOLK SKALL KANSKE HA DEN POSTITIONEN? SPELAR DET SÅ STOR ROLL VILKET? DET FOLK SOM VILL TA PÅ SIG DEN ROLLEN, JA, DET KAN JU FÅ GÖRA DET? VARFÖR INTE EGENTLIGEN..? Kristendomens lära handlar väl om att just lära sig att vara tjänare (till Gud) och beredvilligt ”offra” sig själv, och islams lära handlar väl om ”underkastelse”(till Gud)?….”

 8. PK Jonas Jag kan bara säga eftersom det inte går att prata med en sån som dig,vi får se vem som skrattet o hånet kommer att fastna i halsen på—du har tunga dagar att få brottas med i framtiden–mycket tunga

 9. PK-propaganda kan vara lika skadligt som nazi-svinens egna. Ska bli trevligt att se vad du skriver om 10 år, om vi överhuvudtaget kan yttra oss då, nedmonteringen har inte många steg kvar.

  Intressant att de som ska kämpa mot fascismen är de som gör det så enkelt för dessa krafter att ta mark.
  Tro inte att dom är dumma, det är vi i får-skocken som får stå för det epitetet.

 10. Det var tråkigt att höra ”Inte Jonas”. Hur kommer färdvägen mot den fascistiska diktaturen att se ut?

 11. tack Jonas, för att du gör en kort sammanfattning från dårarnas sammanträden. Det var intressant läsning.

 12. Den där mannen är för skön, jag undrar hur han lyckas dra så långsökta konspirationer. Ta över världen? Troligt… Arbeta för en värld av barmhärtighet, javisst.

 13. Han är en sköning. Herr Lina ska ha ett ganska brett register och även ha en del teorier kring UFO-fenomenet som jag nog ska fördjupa mig i när man har en stund över någon gång.

 14. Jo Jüri Lina är underhållande/deprimerande (beror på vilket humör man är på antar jag). Att han är antikommunist är inte så konstigt antar jag med tanke på hans bakgrund. Dock finns ingen ursäkt för att vara en bindgalen. Till och med tidningen Contra tröttnade på honom, det tycker jag säger en hel del :)

 15. Hej Erik,

  Nu förstår jag inte riktigt. Menar du nazister som i något bra, eller som i något dåligt? Jüri Lina har ju sagt att förintelsen är en bluff och nazisterna bedrev ett försvarskrig.

 16. Tack PKJonas. Hittade din blogg efter ett tips från M Cederholm i facebookgruppen ”Faktagranskning, fake news….”. Jag hade frågat om Juri Lina men inlägget avvisades av Cederholm (helt rätt, jag bröt mot regeln att inte göra inlägg om öppna frågor som inte pekade på något specifikt). Nu har jag läst i ett par timmar och fått dels några skratt, dels insett att din PK-mässiga ”journalistik” kommer hädanefter bli en daglig dos. Tack för att du orkar skriva, samt orkar med alla, som jag förmodar, kommentarer om hur himla dum och hjärntvättad du är :-)

 17. Hej Jonny,

  Tack för de fina orden. Någon daglig dos kan jag dock tyvärr inte erbjuda då uppdateringstakten på bloggen är katastrofal. Jag får kanske ur mig ett par blogginlägg i månaden i nuläget, även om jag har för avsikt att bättra mig. Dock har jag ju haft bloggen i över tio år så det finns kanske en del gammalt att läsa.

  Jag får faktiskt för övrigt förhållandevis få negativa kommentarer trots att jag nog faktiskt uppskattar sådana mer än genomsnittsbloggaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *