Peter Mangs och sanningsrörelsen – PKJonas

Peter Mangs och sanningsrörelsen

I senaste numret av EXPO avhandlar en av artiklarna serieskytten i Malmö Peter Mangs, dennes tro på konspirationsteorier samt hans kopplingar till organiserade konspirationsteoretiker. Enligt EXPO delade Mangs ut flygblad tillsammans med sanningsrörelsen i Malmö. Han följde även Alex Jones Infowars och hade ett konto på konspirationsforumet Vaken.se. Där skrev han bland annat om sina alternativa teorier kring terrordåden den 11:e september och Oklahamabombningarna som han menade båda var ett verk av ljusskygga makteliter. I artikeln betonar man att Mangs ändå var någon sorts undantag när han valde att ta till vapen.

John Færseth, journalist och specialiserad på konspirationsteorier säger att de flesta som rör sig inom konspirationsmiljön är fredliga och fungerar bra i samhället. Men att det finns de som drar budskapen från konspiratoriska sajter och mentorer till sin spets.
– I fallet i Malmö handlar det om en person som haft kontakt med psykiatrin och som samtidigt varit intresserad av konspirationer. En person som pumpas med ett budskap om att myndigheterna och makteliten är 100 procent onda och dessutom att de måste stoppas innan det är för sent, han riskerar att få idén att han måste handla.

Jag har alltid tyckt att det på sätt och vis är de fredliga och timida aktivisterna i sanningsrörelsen som behöver förklaras snarare än det fåtal som väljer att ta till våld. I många konspiratoriskt lagdas världsbild är nämligen den styrande elitens slutmål något fruktansvärt, till exempel att utrota en stor del av världens befolkning eller att operera in mikrochips i medborgarna för att få fullständig kontroll över dem. Man kan tycka att om fienden har sådana diaboliska planer borde alla medel användas för att stoppa dem. Men vad är motelden från sanningsrörelsen? Jo, att skriva lite inlägg på forum, dela ut flygblad och sälja knappar. Varför gör de inte mer än så? Beror det på att de innerst inne ändå tvivlar på sin världsbild eller att de inte tror att våld skulle lösa några problem? Eller handlar det om något helt annat?

Liknande inlägg på denna blogg:
Jüri Lina, frimureriet och jag, om ett av konspirationsteoretikern Jüri Linas föredrag som jag bevistade.
Breiviks femtonhundra, om en annan person vars skruvade verklighetsuppfattning ledde till våld.
Omaka vänner, om hur människor som i förstone inte tycks ha mycket med varandra att göra kan finna varandra i det gemensamma agget mot verkligheten.

Andra bloggar om Peter Mangs och hans koppling till sanningsrörelsen: Anna-Lena Lodenius – Malmöskytten hade lasermannen som idol

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Politik, Konspirationsteorier, EXPO, Peter Mangs, Sanningsrörelsen, Psykologi, Terrorism.

       

       

10 reaktioner till “Peter Mangs och sanningsrörelsen”

 1. Hej PK Jonas!
  Ja , det verkar som om du inte får saker till att stämma. Detta beror så klart på att det skrivs en massa lögner bl.a. av journalister ifrån lögnaktiga medier som du tror på.
  Jag skall skriva en sanning som jag hoppas skall
  ändra din uppfattning om det mesta.
  Peter Mangs är oskyldig till allt han anklagas för.
  Det fanns ingen ny s.k. lazerman som sprang omkring i Malmö och sköt på utlänningar.
  Det har hela tiden varit uppgörelse mellan kriminella.
  Det var media som tvingade polisen till att aggera och de bara plockade in någon som passade in på medias beskrivning. De har inte ens genom spaning kunnat se honom utföra ett endaste brott.
  Som häktad gör de sen bara den ena utredningen på varandra på skjutningar som Mangs kunde ha gjort. Men Mangs har inte skjutit på någon.
  Men polisen är nöjd att de har utfört ett jobb.
  Mediajournalisterna är också nöjda och kan nu skriva om en galen svensk som skjuter på utlänningar. De skriver om honom som om han redan är dömt . Men han är oskyldig. dessutom verkar det som att han inte är rasist.
  Att tillhöra sanningsrörelsen gör honom inte till rasist. Sanningsrörelsen huvudtema är att sanningen bakom attakerna den 11 september skall komma fram. Man är inte nöjd med den officiella utredningen.
  Jag tror att media har drivit upp en hysteri kring denna Mangs och polisen åklagarsidan bara visar sig på styva linan.
  Man jobbar nog efter principen att ju fler åtalspunkter vi kan lägga fram vid en rättegång, destu större är chansen att han fälls för något.
  Han måste fällas så blir alla nöjda.
  Man kan säga att Peter Mangs har blivit en syndabock för journalisternas skriverier om den nye s.k. lazermannen som gick lös.
  Detta anser jag.
  Hälsningar
  Claes

 2. ” handlar det om ngt helt annat”
  Min lekmannagissning är att de konspirationstroende är nöjda med status quo ; de vill behålla sitt livselixir, de älskade teorierna som fyller så många funktioner för dem, men i praktiken inte förändra det samhälle där det är tillåtet till en viss juridisk gräns att gå omkring och vara små- eller- helknasig livet ut.

 3. Claes Lantz: Eftersom allt tydligen måste förklaras inom ramen för den stora konspirationen så ska självklart även Mangs pressas in där.

  Han kommer nog att bli fälld på goda grunder även om någon polisman inte stod bredvid och såg honom skjuta någon. Sedan är det ju inte säkert att hans tro på konspirationsteorier var avgörande för hans handlande. Det kommer förhoppningsvis att visa sig vilka motiv han hade så småningom.

  Kia: Ja, så kan det vara, att det fyller olika psykologiska behov. Exempelvis lämnas ingenting oförklarat, samma funktion som religionen hade i tider när man ännu inte kunde förklara så mycket av det som hände runt omkring oss. Där, i sin fantasivärld, är de egentligen rätt nöjda med sakernas tillstånd.

 4. Mangs är inte intresserad av konspirationer.
  Sanningsrörelsen har inga konspirationsteorier.
  Det som de vill ha svar på är saker och ting som skett i öppen dager.
  EXPO-gänget däremot är konspiratoriskt lagda.
  Konspiratörerna som jobbar i det fördolda kallas för
  rasister eller fascister.
  Så är det tycker
  Claes

 5. Hej

  ”Men vad är motelden från sanningsrörelsen?”

  Här är svaret!!

  Jag har skrivit en bok ”Det enda rätta” (Mars) som noggrant och journalistiskt dammsuger sig igenom retorik och lögner som sprids om sanningsrörelsen från Media, Expo, VoF, Humanisterna och andra delar av samhället som hatar ”inkorrekt” kritik av samhället. / Mats http://www.detendaratta.se

 6. Ett sådant sammanträffande Mats! I påskhelgen beställde jag nämligen ditt alster från Bokus. Den borde ligga i min brevlåda vilken dag som helst. Synkronicitet! Det är inte annat än att man undrar om vi alla är uppkopplade mot något gemensamt kollektivt medvetande som samordnar våra tankar och handlingar.

 7. Hej Jonas

  Verkligen ett sammanträffande.

  Dina frågor är verkligen berättigade. Sanningsrörelsen är en spretig grupp som saknar ledare och därför finns det ingen som tar ansvar för rörelsen. Det borde vara ett av skälen.

  Trevlig läsning, återkom gärna med positiva/negativa omdömen.

 8. Jag har precist läst Mats bok och han anstränger sig verkligen till att komma fram till sanningen.
  Men att komma fram till sanningen är nästan en omöjlighet i dagens samhälle. Det mesta som hört runt omkring oss är nämligen lögner. Sen bygger den ena lögnen på den andra i en oändlig rad.
  Det verkar som om Expo jobbar som ett slag svenskt ADL. Man vill stämpla motståndare till sionismen som antisemiter. De jobbar offisiellt bara med att plocka fram rasistiska organisationer och personer i dagsljuset, men om något skulle kritisera den judiska rasismen blir han genast uthängd som antisemit.
  Sen hänger den övriga pressen på och utser Expos medarbetare som varandes experter på nazism och antisemitism. De lever sig också så mycket in i sin egen värld att de kan uppfinna rasister som icke finns. Senast nu med Peter Mangs.
  Peter Mangs är för dem den perfekta rasistiska figuren. En skönlitterär ffigur som finns i verkligheten. Sen är övriga samhället så hjärntvättat av lögner så att man vill tro att denna figur verkligen finns och så vidtar man sina ståndpunkter efter detta.
  Det finns ingen som ser att Peter Mangs bara är en syndabock i ett sjukt samhälle. Det finns ingen som vill försvara honom. Det är ju konstigt att inte en enda ur sanningsrörelsen ställer upp för Peter Mangs och menar att han inte är den typ av person som går ut på natten och skjuter på människor.
  Det måste ju finnas någon som kände honom som vet att han inte var någon s.k. ny lazerman.
  Det är också en sak. Vi har alla blivit rädda och vi vågar inte gå emot medias ”sanningar”.
  Detta säger
  Claes

 9. Clas Lantz: helt enig med ditt perspektiv. Hela den här historien kring Mangs luktar hund, minst sagt. Din analys är klockren, Mangs är en syndabock, en våt dröm från Propagandaministeriet. Dess värre är han redan dömd av media och pöbel, vilket kommer göra det omöjligt att fria honom i domstolen eftersom individer med ryggrad är ovanligt, något som visar att vår civilisation är mycket illa ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *