Atlantisk DNA-aktivering på Harmoni-expo – PKJonas

Atlantisk DNA-aktivering på Harmoni-expo

Förra helgen var det återigen dags för den nyandliga mässan Harmoni-expo och jag kunde inte låta bli att gå dit. Jag besökte mässan för tredje gången trots att ganska många av New Age-entreprenörerna är desamma från gång till gång. Ja, det har gått så långt att jag till och med börjat känna igen vissa av besökarna. Jag kom på mig själv med att tänka sådant som: ”Men titta, där är ju hon som fick budskapet från universum att hon var så otroligt vacker på mediet Camilla Hosenfelds tillställning förra hösten!”

Harmoni-expo from above
Harmoni-expo från ovan (Anonym fotograf)

Mina medföljande kumpaner stannade länge för att prata med medlemmarna i FIGU – Fria Intresseföreningen för Gräns- och andevetenskaper och Ufologiska studier som följer schweiziske mytomanen ”Billy” Meier. Denne påstår sig sedan fem års ålder haft möten med utomjordingar som gett honom budskap till mänskligheten. Det har rört sig om allt mellan himmel och jord, från faran med att färga håret till detaljerade instruktioner hur man ska gå tillväga för att minska världens befolkning till 529 miljoner.

Enhet, det nyandliga partiet, var också på plats i Solnahallen vilket nog var en mycket klok satsning. Mässans besökare torde ju faktiskt utgöra partiets kärnväljare. Jag lyssnade till en halvtimmeslång presentation av partiet men det blev tyvärr aldrig särskilt konkret. Gillade man citat tillskrivna Einstein och Gandhi så uppskattade man nog dock presentationen.

Enhetist på scenen
Enhet på Harmoni-expo (Anonym fotograf)

Vissa typer av nyandliga näringsidkare fanns i överflöd på mässan, exempelvis tarotläggare. Man undrade givetvis huruvida det verkligen fanns kundunderlag för alla. De som verkade ha fullt upp var istället de som på något sätt gjorde sin grej och dessutom ständigt förnyade sig, även om alla mer eller mindre byggde på redan etablerat nyandligt tankegods.

En som verkade ha fart på verksamheten var Hans Thörn som numera också saluförde ett par spinoffs på sin gudagivna Helmetoden, nämligen Helmetoden Energy Drops och Helmetoden Stretching. Det är dock svårt att se hur det kan finnas någon fortsättning på en metod man fått från Gud och med vars hjälp man påstår sig kunna bota allt. Särskilt en stretchmetod känns ju som ett ganska stort antiklimax.

En annan New Age-entreprenör som ständigt tycks utöka sitt utbud av andliga tjänster är TV-kändisen Zoë. Som lagren på en lök läggs ständigt nya påfund till hennes nyandliga repertoar. Några av dem skulle hon presentera på sitt evenemang ”DNA-aktiveringen och Uppstigningen” till vilket man fick betala en hundralapp i inträde. Jag var där och ska göra mitt bästa för att försöka sammanfatta det hon förmedlade på mötet, även om det för en utomstående nog är ganska svårt att greppa hennes budskap.

Zoë berättade att hon hade dragits in i karusellen med DNA-aktiveringarna i maj 2013 när hon höll sin kurs ”Be an attractive magnet”. Hon upplevde då under en gruppmeditation plötsligt hur Jesus och Maria Magdalena var närvarande. Det visade sig snart att kursdeltagarna alla hade varit med vid Jesu korsfästelse. Zoë fick av Jesus och Maria Magdalena därefter budskapet att hon för första gången skulle dela med sig av en kod som skulle aktivera delar av kursdeltagarnas DNA, och på den vägen är det. Numera verkar det ständigt komma nya koder och energier från Zoë. Hon berättade lite kort om några av dem; Zecamikoderna, Den Nya Kristusenergin, Ra-energin och The Golden Frequency. Hon reser land och rike runt och delar med sig av de olika koderna, mot ersättning givetvis.

Zoë berättade vidare om de olika Atlantiskoderna man kunde ta del av på nätet, bland annat via youtubevideos som hon lagt upp. Just Atlantiskoderna var donationsbaserade och Zoë betonade å det bestämdaste att det var mycket viktigt att man faktiskt donerade till henne om man tog del av Atlantiskoderna eftersom det annars inte skulle fungera. Jag gissar bara, men kanske var anledningen till hennes oro att hon sett att det fanns en stor diskrepans mellan antal donationer till henne och antalet visningar för youtubeklippen.

Atlantis var för övrigt centralt i Zoës världsbild. Hon hade levt där i ett tidigare liv och hade en hel del minnen därifrån. I Atlantis var, enligt henne, den gudomliga kraften fullt integrerad i oss. Vi sabbade dock alltihop när vi dumt nog började experimentera med kraften och vårt DNA. För att förhindra en total katastrof tvingades vi på grund av det tanklösa experimenterandet släcka ned stora delar av vårt DNA. Detta skedde tydligen för 13.000 – 14.000 år sedan och Zoë själv befann sig vid tillfället långt ut i universum men blev tillkallad för att hjälpa till med DNA-nedsläckningen på Atlantis. Även många av oss i publiken hade faktiskt varit med och hjälpt till vid denna räddningsoperation, berättade Zoë. Att deltagare på hennes kurser påstods varit med vid sådant som Atlantis fall och Jesu korsfästelse var nog ingen tillfällighet. Att få människor att känna sig betydelsefulla och utvalda var nog faktiskt en viktig del av Zoës affärsidé.

Som om inte den ödesdigra nedsläckningen av vårt DNA vore nog blev vi också infiltrerade av illasinnade utomjordingar som sedan dess kontrollerat oss människor och hållit oss i mörker. Dock är det nu äntligen dags att kasta av oss oket och aktivera vårt DNA som varit nedsläckt under så lång tid. Vid Atlantis fall packade vi nämligen varsamt ned alla DNA-koder i rätt ordning så att allt sedan skulle kunna packas upp i rätt ordning när tiden var kommen. Gissningsvis är uppackningsordningen densamma som den ordning i vilken Zoë lanserat alla sina olika DNA-aktiveringar. Koderna gömde vi hur som helst på flera olika platser. Vi gömde dem bland annat inom oss själva, men också på fysiska platser, exempelvis under pyramiderna. Det fanns också koder och energier på andra planeter som vi nu kunde börja ta ned. Zoë hade som ett led i detta varit med och skickat upp sju strålar till ett kristallpalats på Plejaderna där hon bott i några tidigare liv.

Zoës timmeslånga tillställning avslutades med att vi skulle låta oss bli uppkopplade och känna lite på koderna. Mer konkret rörde det sig om en gemensam meditation med lite andlig musik i bakgrunden. Jag kan inte säga att jag kände något särskilt, förutom tristess och besvikelse eftersom jag hellre lyssnat till fler utläggningar om Atlantis och utomjordingar.

Allt som Zoë saluförde var dock inte osynligt och immateriellt. Alla som var på hennes tillställning fick med sig två reklamblad för produkter som Zoë sålde. På det ena reklambladet kunde man läsa om en bergskristall programmerad med femdimensionellt kristusljus som kostade 533 SEK. På det andra reklambladet kunde man läsa om Gudinnans ljusstav som verkade vara något alldeles extra. Den skulle bland annat innehålla över 100 bilder av uppstigna mästare, ärkeänglar, änglar, gudinnor och heliga symboler samt energier från ”the 64 keys of Enoch” vad nu det innebär. Gudinnans ljusstav kostade dock lite mer, nämligen 2500 SEK.

Sammanfattningsvis var det en episk nyandlig rymdopera som Zoë målade upp under den där timmen i en av Solnahallens mötessalar. Dock känns det faktiskt som om den fantastiska rymdoperan förstördes helt och hållet av att hon tog betalt för magin. Tänk om exempelvis Yoda i Star Wars tagit betalt av Luke Skywalker för att lära honom om kraften och dessutom krävt honom på 2500 SEK för ljussabeln!

Zoe
Zoë på Harmoni-expo (Anonym fotograf)

Inlägg om tidigare Harmoni-expo på denna blogg:
Guide till Harmoni-expo våren 2014 då man bland annat kunde träffa Atlantisentusiasten Maria Nylow.
Rapport från Harmoni-expo hösten 2013 då jag bland annat pratade med medlemmarna i UFO-kulten FIGU och pyntade en hundralapp för att höra mediet Camilla Hosenfelds budskap från universum.
Rapport från Harmoni-expo våren 2013 då jag provade lite bildtolkning och lyssnade till brittiska mediet Jennifer Mackenzie som kanaliserade en sedan länge död kines.

Andra bloggar om Zoës verksamhet:
På GesusBloggen kan man läsa om Zoë och hennes deltagande i TV-programmet Livet på andra sidan.
På Zoës egen blogg berättar hon om hur hon inlett ett samarbete med utomjordingar från Galaktiska Federationen av ljus.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Livsåskådning, Harmoni-expo, Enhet, New Age, Exopolitik, Atlantis, Helmetoden.

       

       

3 reaktioner till “Atlantisk DNA-aktivering på Harmoni-expo”

  1. Jag måste verkligen berömma dig, PKJonas, för din förmåga att kunna recensera och analysera på samma gång.

    Stort TACK till dig för allt arbete du lägger ned på att dela med dig av dina erfarenheter av svensk nyandlighet!

  2. Gesus, jag tyckte faktiskt själva DNA-aktiveringen med new age-musik var svårare att uthärda än hittepået som i alla fall stundtals var ganska roande att lyssna till.

    bbnews, tackar. Jag tror att jag, precis som ganska många andra som är kritiska till den här typen av idéer, ändå hyser någon slags hatkärlek till idéerna och gärna vill djupdyka i dem, inte bara för att kritisera dem, utan också för att de är så fascinerande i sin absurditet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *