Saker att säga till Gud när man går på toa – PKJonas

Saker att säga till Gud när man går på toa

De sunnimuslimska fundamentalisterna på Ibn Abbas Centret sjösatte häromveckan ännu en webbsida, www.dhikr.se. För oss hardcorefans till Ibn Abbas Centret var detta givetvis rena julafton. Dhikr är en sorts frivillig bonusbön man kan recitera ibland och på sajten har man ett arkiv med dhikr man kan rabbla vid olika situationer och tider på dagen. Det finns till exempel dhikr att recitera på morgonen, dhikr man kan recitera på kvällen och dhikr att recitera när man klär på sig. Ja, det finns till och med dhikr man kan rabbla när man går på toaletten.

Att följa mitt exempel och på djupet studera olika religioner och trosföreställningar är något som ökar förståelsen. Den toalettdhikr som följer nedan förstår jag till exempel eftersom jag från en annan föreläsning lärt mig att det gäller att skaffa sig Allahs beskydd från de bajsätande andeväsen som bor på toaletten då de annars kan förälska sig i en när de ser en naken och därför besätta en. Om det inträffar måste Herr Wadud från Ibn Abbas Centret komma och läsa Koranen över en för att därmed driva ut andeväsendena..

Åminnelse när man går in på toaletten

I Allahs Namn. O Allah! Jag söker tillflykt hos Dig från de manliga och kvinnliga djävlarna.

(Källa)

Nästa toalettdhikr fattar jag dock inte alls.

Åminnelse när man går ut från toaletten

Jag ber om Din förlåtelse

(Källa)

Vad är det man ber om ursäkt för? Besöket måste väl rimligen ha varit synnerligen nödvändigt.

Jag har egentligen skrivit alldeles för många inlägg om Ibn Abbas Centrets föreläsningar och texter men har man en gång börjat konsumera Ibn Abbas Centrets material så är det svårt att sluta eftersom de ständigt överraskar en med nya oväntade infall. Jag är förvisso medveten om att man finner vanorna och idéerna absurda delvis för att man betraktar dem utifrån. En del saker man själv gör ter sig nog lika absurda, som till exempel att tvångsmässigt lyssna på fundamentalisters föreläsningar.

Liknande inlägg på denna blogg:
Satans hemliga stjärttrick, på Ibn Abbas Centrets webbplats www.islam.nu får man lära sig hur Satan ibland manipulerar bedjande muslimers stjärtbehåring för att lura dem från bönen.
Underlivshygienens allvetande härskare, på Ibn Abbas Centrets webbplats www.fatwa.se får man lära sig hur den allsmäktige guden anser att man ska förfara med sitt underliv.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Livsåskådning, Islam, Wahhabism, Ibn Abbas Centret, Religion, Djinner, Bön.

       

       

2 reaktioner till “Saker att säga till Gud när man går på toa”

 1. Hejsan!

  Jag ser att du har spenderat en hel del av din tid på våran väns hemsida ”www.islam.nu.” Men dina inlägg tyder tyvärr på att du inte riktigt förstått föreläsningarna. Om du lyssnar på de trosrelaterade föreläsningarna kommer det förhoppningsvis att klargöra de frågetecken du har. Men sammanfattningsvis går det väl att säga att det existerar saker och ting som vi inte kan uppfatta med våra ögon. Som Skaparen, änglar och djävular osv. Men vi kan uppfatta deras existens på andra vis. Men den uppfattningen ger enbart en ospecifik kunskap om dessa existerande ting. Därför tror vi att alltets Skapare Allah har sänt profeter för att informera mänskligheten om dessa osedda ting mer detaljerat. Och den Profeten som kommit med mest information om detta är den siste Profeten Muhammed. Han är den profeten som kommit med mest information om Gud, änglarna, djävularna, paradiset och helvetet och andra saker från det dolda. Så om du först förstår dig på att det finns saker vi inte kan uppfatta enbart med våra sinnen så blir det enklare för dig att förstå dessa hadither och föreläsningar som nämner om vad som finns i det dolda. Så det handlar alltså om att tro på det dolda, vilket kallas på arabiska for ”al-Iman bi-alghayb”, dvs ”tron på det dolda”.

  Detta är bara en liten inblick på hur muslimerna tror på det dolda och hur de förhåller sig till verserna i Koranen och haditherna som informerar gällande det.

  Och vill bara påpeka att den har sarkasmen du driver på din sida är väldigt onödig och väldigt provocerande. Om det är någonting du inte har förtsått kontakta gärna en Imam eller någon på ibn Abbas centret och diskutera frågan med de på ett moget sätt.

 2. Hej,

  Angående det dolda förstår jag faktiskt inte hur man väljer vilket dolda man ska tro på. Det måste ju finnas oräkneliga dolda man skulle kunna sätta sin tilltro till, exempelvis osynliga rosa enhörningar eller små gråtomtar. Vilket dolda man väljer måste ju i slutändan vara helt godtyckligt, alternativt beroende på vilken social kontext man befinner sig i.

  Om du tycker att mina texter är provocerande så är det ju egentligen Ibn Abbas Centret och de saudiska lärda de följer du ska klaga hos. Jag har ju i princip bara plockat godbitarna från deras världsbild och sammanställt dem i några blogginlägg. Visst är jag sarkastisk men det är bara att bita ihop och härda ut. Jag har också idéer jag håller högt och om någon vill göra narr av dem så får jag finna mig i det, medveten om att jag då är fri att göra detsamma när det gäller idéer jag inte uppskattar.

  Vilken imam tycker du förresten är lämplig att kontakta? Tycker du kanske någon av dessa tre gayimamer är att föredra? Precis som att det finns många dolda att välja på finns det ju faktiskt också många olika uttolkare av Islam man kan följa, där inte alla är lika hårda och konservativa som de lärda Ibn Abbas Centret håller högt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *