Samtal om schizofrena antigaybloggare – PKJonas

Samtal om schizofrena antigaybloggare

När jag surfade runt lite på nätet råkade jag snubbla över den minst sagt absurda bloggen Samtal om Homosexualitet. Bloggaren, Andreas T, påstår sig sitta i kommunfullmäktige, arbeta som socionom och genomgå behandling för att bli av med sin homosexuella störning. Allt detta och mycket annat på bloggen kan man ställa sig väldigt skeptisk till. Det är en utpräglad antigayblogg med höga vetenskapliga anspråk som Andreas T står bakom. Tyvärr faller den pladask med hänvisningar till den högst tveksamma sidan EMASO och en ymnighet av underliga, ologiska och verklighetsfrånvända resonemang.

Om Andreas T har legat på latsidan när det gäller att argumentera övertygande så har han istället ansträngt sig till det yttersta för att promota sin blogg på olika vis. Bland annat har han skapat tjugo fejkbloggar med enda uppgift att välja honom som favorit samt länka till honom för att därmed klättra på Bloggportalens olika topplistor. De bloggare han skapat verkar vara en brokig skara med den enda gemensamma nämnaren att de har Andreas T:s blogg som favorit. Där finns bland andra Linda: ”Jobbar med festfix. Bor centralt. Lyssnar till Rammstein. Älskar Gucci och vintage Lacroix. Med i svänget och vet saker.”, Sven Holmkvist: ”Mogen gubbe som upptäckt bloggande och allt det roliga med det. Skriver utifrån egen erfarenhet och visdom.”, Benjamin: ”Bloggar om allt som berör afrikan i Stockholm och Sverige. Ser på samhället med andra ögon kan man säga.”, Annika: ”Bokhampan Annika läser och recenserar höglitteratur.” Marina Schenke: ”Här bloggas det om champagne och choklad, i ordens överflödsbemärkelse”, Mortal Violence: ”Bloggar om husdjur och slöjd, typ.”, Leviania: ”Bloggar om mitt nya liv i Stockholm efter flytten från Jerusalem där jag varit juvelerare i 14 år.”

Om sina beundrare på Bloggportalen skriver Andreas T att de nog faktiskt är ännu flera:

Många följer och favoriserar min blogg. Jag ser att bloggen är favorit för ett tjugotal på Bloggportalen. Ännu fler gillar och följer bloggen utan att markera det öppet, uppenbart av rädsla för personliga påhopp och hatiska angrepp från homolobbyns sida.

Riktigt schizofrent blir det dessutom i kommentarsraderna när Andreas T diskuterar med sig själv och ger sig själv beröm. I ett inlägg från mars diskuterar han med minst tre av sina egna alias och i samma kommentarstråd visar han även prov på en av sina andra paradgrenar, nämligen att kommentera i kända bloggares namn och hålla med sig själv.

Beundrarpost är det heller inte ont om. Andreas T har tydligen omvänt en del homosexuella genom åren, som till exempel Nieminen:

Jag minns första gången jag, självsäker bög och hängiven RFSL:are, hamnat på din blogg – chockad, förolämpad, förbannad, ville polisanmäla dig och hacka sönder bloggen. Jag var sååå arg! Hur vågar den här idioten ifrågasätta det vi alla vet, så tänkte jag. Men medan jag läste igenom inlägg efter inlägg märkte jag först ditt otroliga engagemang, sedan logiken i dina funderingar och argument, och slutligen insåg att det du skriver inte kan avfärdas som trams utan bör kollas, forskas i, grubblas över. Och idag, efter att ha kollat och dubbelkollat dina källor, efter att ha talat med forskare och läst deras rapporter (i original!) inser jag att jag haft fel hela tiden. Vi bögar är inte friska, ju tidigare vi fattar det desto bättre för oss själva.” //Nieminen på blogg.se

I ett annat inlägg berättar Andreas T om den omvända flatan Mia:

På högstadiet fick Mia för sig att hon var lesbisk.

[…]

Hon försökte leva efter denna övertygelse, och det blev några mörka år. Ungdomssexualitetens dark ages. Orgier, piller, psykiska besvär, neuroser, ett par självmordsförsök…
Tills hon en gång surfade på min sida (inte denna utan den jag hade innan), började läsa, tvivla och ifrågasätta. Hon fick veta att homosexualitet varken är läggning eller något du föds med (bevisas enkelt med hjälp av några grundläggande kunskaper i genetik och biologisk utvecklingslära).

[…]

Kort och gott, idag är Mia frisk. Hon tänder inte ens på tjejer. Och inga fler självmordsförsök, HIV-risker, neuroser och gråt om nätterna.
Förra veckan gifte hon sig med Matte, en fantastisk kille som hon älskar av hela sitt hjärta och har ett svindlande bra sexliv med. Och det finns planer på en bebis också, något hon aldrig kunnat om hon förblivit vilseledd och förvirrad angående sin sexualitet.
Grattis, Mia!

Man kan stilla undra vilken HIV-risk Mia utsattes för som lesbisk men Andreas T, expert på homosexualitetens baksidor, kan säkert svara på det.

Bloggen skulle i och för sig kunna vara ett utslag av någon sorts humor med tanke på den överdrivna tonen och de absurda omständigheterna. Men jag är tveksam, agget mot homosexuella känns väldigt äkta och Andreas T är lite för ihärdig för att bara drivas av njutningen i att provocera. En intressant studie i schizofreni av Hollywoodtyp är hans blogg i vilket fall som helst.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Vetenskap, Pseudovetenskap, Bloggosfären, Bloggportalen, Homosexualitet, HBTQ, Samtal om homosexualitet.

       

       

9 reaktioner till “Samtal om schizofrena antigaybloggare”

 1. Jo, den där homoterapi-bloggen är komik på hög nivå. Riktigt skoj blir det när man inser att killen inte vågar släppa igenom några som helst neutrala eller kritiska kommentarer. Det där ständiga malandet om att hans blogg minsann är så stor och hjälper människor att bli ”botade” är också mycket roande.

  Man misstänker ju ett avancerat trollande, för ingen kan ju möjligtvis vara så förvirrad. Hur orkar killen ?

 2. Ja, Poes lag slår till. Det är ofta helt omöjligt att skilja på dårarnas åsikter och satir på desamma.

  Jag har till exempel länge gått i tron att Siewert Öholm var någon sorts satiriker men nu börjar jag frukta att karln faktiskt är på riktigt.

 3. Vilken värld lever du i, människa? Vi har valt Andreas som favorit för att han är den ende som skriver vettigt om homoproblematiken. Vettigt, sant och spännande. QX:s redaktion har erkänt Andreas som ”bloggosfärens farligaste på homofronten” medan Katrin Zytomierska kallat hans blogg för ”verklighetens enda röst” i dagens svenska hbt-bloggvärld, gå och smaka på det du!
  Om du anklagar alla som valt hans blogg som favvo för att vara hans alias (!) är du själv jätteschisofren, eller kanske bara skit avis på Andreas som har fler besökare på en dag än vad din toapapper till bloggis lyckas skrapa på en månad.
  Och sen är du illa påläst också. Lesbiska löper större HIV-risk än heterokvinnor, i och med att deras ”sex” går nästan uteslutligen på att slicka klittan på varann. Vätskorna byter mun = ökad HIV-risk. Det står i Folkhälsoinstitutets senaste hiv-rapport.
  Du är lika sorglig som din hatblogg är patetisk. Att du hatar Andreas är bara bevis för att han är skitbra som bloggare.

 4. Hej, du förmodligen med själslig diagnos etiketterade person. Du stavar tyvärr schizofren lika illa oavsett pseudonym. Så gör du nämligen också här på din lilla svarta lista, där du för övrigt påstår att någon för mig helt okänd person ligger bakom min blogg.

  Saxat från Andreas Ts/Lindas mfl. lilla svarta lista (som ironiskt nog illustreras med reklam för gaykontaktsidor):
  ”Jonas ********, ******-xxxx

  ADRESS: ***** gatan ** B, *** ** Uppsala.

  (förekommer inte i de flesta personuppgiftsregister p g a påstått skyddad identitet, av okänd anledning)

  ARBETE: Arbetslös, senast jobbade som allt-i-allo på lager.

  ÅSIKTER: Hånar homosexuella på nätet via blogginlägg och kommentarer, försöker oftast vara anonym. Kallar homosexuella “schisofrena”.

  BLOGGAR: Hade blogg som hette Politiskt korrekt fram till 2008. Undertecknade sig pkjonas, skrattade ut öppet homosexuella, publicerade förnedrande bilder. Bloggen stängdes efter upprepade polisanmälan om förtal och hets mot folkgrupp. (OBS! De bloggar som finns idag och heter Politiskt korrekt har ingen känd anknytning till denne Jonas ********). Har i dagsläget (maj 2010) minst 3 homofobiska bloggar, två i fingerade namn och inaktiva, den tredje med adressen https://www.pkjonas.se där “pk” står för politiskt korrekt, hans gamla signatur. Försöker nu etablera sig som kritisk politisk bloggare genom att låtsas vara bögvän som gör homosexuella en tjänst genom att avslöja fusk på andra bögbloggar, strategin som går ut på att han anklagar kända framgångsrika hbtq-bloggare för påstått bloggfusk. Anklagelserna har alltid visat sig falska.”(Källa)

  Om det är som du skriver att personen ifråga har skyddad identitet så finns det rimligen en anledning till det och du borde plocka bort informationen. Men kanske är individen som allt det andra bara produkter av vindlingarna i din hjärna och då är väl ingen skada skedd.

  Eftersom mitt sjätte sinne säger mig att du också huserar i Uppsala kan vi väl ta och ses över en öl någon dag. Jag har nämligen alltid velat träffa en fullständigt galen människa, någon som är så där riktigt härligt ”runka i sin egen avföring-galen”. Vad säger du, kommer min dröm att bli sann, öl eller ingen öl?

  För övrigt, vad menar du med att vätskorna byter mun när man har oralsex? Risken att HIV-smitta överförs när man har oralsex med en kvinna är i vilket fall som helst mycket, mycket liten. Lesbiska kvinnor riskerar bland annat därför att få HIV i långt mindre utsträckning än heterosexuella kvinnor. Vill man maximera risken är ett hett tips att äta potatischips för att därefter ge oralsex till en menstruerande kvinna.

 5. Det står ”schisofren” på den där listan för att du själv skrivit så. Listan citerar dej och återger dina debila felstavningar.
  Sluta hata homosexuella och skaffa dej ett liv, grabben!
  Och tacka Linda för att hon är snäll mot dej. Om hon vill kan hon plocka isär dej lika lätt som hon gjorde med den där nollan Jessica W Sandberg när det begav sej.
  Skaffa dej ett liv!

 6. Min invit möttes med tystnad, det blev aldrig någon öl. Den där en gång så överflitige antigaybloggaren verkar dessutom ha tröttnat. Nya inlägg på bloggen är väldigt sällsynta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *