Silver-Zazzio räddar världen (och tjänar sig en hacka på köpet) – PKJonas

Silver-Zazzio räddar världen (och tjänar sig en hacka på köpet)

Coronakrisen har lett till att allsköns bedragare försökt sko sig på rädslan för det nya viruset, vilket Expressen skrivit om. Det handlar om mer eller mindre kända skojare som för dyra pengar säljer sådant som te, vitamintillskott, fiskolja och såpa som de påstår på olika sätt ska hjälpa mot coronaviruset.

En person Expressen inte tog upp men som tidigt var ute och pläderade för användandet av okonventionella preparat i kampen mot coronaviruset var den i alternativmedicinska kretsar välkände Michael Zazzio, legitimerad sjuksköterska. Han har den senaste tiden figurerat i ett antal olika alternativmedicinska, nyandliga, konspiracistiska och högerradikala kanaler där han argumenterat för att man bör använda vissa alternativa behandlingsmetoder för att bekämpa det nya viruset. Det handlar närmare bestämt om vitaminbehandlingar samt det kritiserade och ökända preparatet kolloidalt silver.

Det råkar dock förhålla sig på det viset att Zazzio, såsom varande producent av kolloidalt silver genom företaget ION Silver AB, sedan 2015 har ett hot om vite på 800 000 SEK hängande över sig om han påstår att produkten har medicinska effekter och kolloidalt silver får i Sverige endast marknadsföras som vattenreningsprodukt. Zazzio har därför när han figurerat i de olika kanalerna varit försiktig med att specifikt hävda att kolloidalt silver har några effekter i människokroppen. Nog borde det dock bland all hans illa dolda reklam på sistone finnas något som sanktionerar det där vitet kan man tycka.

Det har i sociala medier nyligen även spridits ett gammalt ljudklipp från 2014 där Zazzio ringer upp Anders Tegnell. Den senare påstås i klippet erkänna att kolloidalt silver fungerar mot virus. Klippet har faktiskt fått sådan spridning att Tegnell känt sig nödgad att gå ut och dementera det hela eftersom det han sagt tagits ur sitt sammanhang.

Den kanal Zazzio medverkat i överlägset flest gånger den senaste tiden är Ulf Bittners etablissemangsfientliga och alternativmedicinvurmande podd Sverige Granskas. De två rättshaveristiskt lagda personerna tycks ha funnit varandra i sin avsky mot skolmedicinen och etablissemanget, samt i sin ivriga jakt på myndighetspersoner, journalister och företrädare för den konventionella medicinen de kan ringa upp och mästra. De två har under coronakrisen löpande sänt uppdateringar om utvecklingen där förespråkandet av alternativa metoder för att bekämpa viruset varit en central del.

I ett Sverige Granskas-avsnitt som lades upp den 12:e mars får man en liten inblick i Zazzios maniska och megalomaniska personlighet. Han berättar i avsnittet hur han försökt nå ut för att hjälpa världens länder mot viruset:

Jag har verkligen haft ackuratess i mina bedömningar!

Jag har ju vänt mig dels till de kinesiska hälsomyndigheterna, dels till de sydkoreanska, till de italienska, till WHO:s globala kontor och östasiatiska kontor! Jag har även vänt mig till Norge, Danmark, Island, till deras hälsoministerier, och sen har jag, om det var igår eller i förrgår, så har jag även vänt mig till Finlands hälsoministerium, jag har skrivit till dem. Jag har återigen tagit kontakt med den italienska ambassaden, och nu har jag pratat med dem, de har sett att mitt mejl har kommit, de har förmedlat kontakten. Jag har ännu inte fått någon respons!

Jag har tagit kontakt med Spanien, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Nederländerna, Belgien, England, Österrike och något land till… Grekland ja! Jag har givit dem vetenskaplig information och berättat om att jag är beredd att hjälpa dem med information och sakkunskap när det gäller hur man kan skydda patienter, och skydda deras liv så att de slipper dö på grund av de här infektionssymptomen och infektionseffekterna som viruset drabbar patienterna med. Till exempel då när det gäller lungor och njurar, och även faktiskt hjärta tror vi nu också, det ser ut så, som att det kan ge hjärtstillestånd också.

Det är ett monumentalt ointresse! Det förefaller som om det finns tjänstemän på de här myndigheterna som vill att människor skall dö, som har någon form av delaktighet i depopulationsagendan, det vill säga att världen ska avfolkas.

Och det här är ett biovapen! Det här är skapat i ett amerikanskt laboratorium troligtvis, och det är förmodligen utspritt av en amerikansk delegation som var i Wuhan och som bland annat besökte den här fiskmarknaden, eller vad det kallas, under hösten 2019.

I slutet av citatet ovan skymtar som synes även Zazzios konspiracistiska världsbild där det existerar en diabolisk plan att utrota en stor del av världens befolkning och därefter införa en ny världsordning där en brutal världsregering styr. Detta är dock bara att skrapa på ytan i Zazzios paranoida verklighetsuppfattning. För den som vill gräva sig djupare ned i avgrunden i hans hjärna finns där också sådant som satanistiska pedofilnätverk med försänkningar i brittiska kungahuset och frimurarna. Men det är en helt annan historia.

       

       

12 reaktioner till “Silver-Zazzio räddar världen (och tjänar sig en hacka på köpet)”

 1. ”den här fiskmarknaden, eller vad det kallas”

  Argument på hög nivå här!

 2. Jag måste dock påpeka att texten inte gör Zazzio rättvisa. Han måste höras för att komma till sin fulla rätt. Jag gillar när han sänker tonläget och försöker låta som att han verkligen vet vad han pratar om men det enda som kommer ur honom är bisarra konspirationsteorier, agg mot diverse företrädare för etablissemanget samt skamlös reklam för hans egna laserbehandlingar och det kolloidala silvret.

 3. Nej Mikael Zazzio, har inte en skruv lös/hittar inte på.
  I Afrika hjälper man barn att bli friska med hjälp av kolloidalt silver. Vidare bör man ta bort gluten, dvs pasta bröd bulgur couscous i kosten och mejeri (samt majs). Det driver inflammation i kroppen, Gluten ger läckande tarmar. Med ovanstående råd, har David Perlmutter neurolog fått en autistisk 12-åring att prata. (Nåväl det innefattade även fektal transplantation av rätt tarmflora). Inget trolleri alls. Bakgrund för 12-åringen, för mkt penicillin ger 9 typer av clostridium som tillverkar PPA, går genom de läckande tarmarna och upp till hjärnan och stör, så vad händer efter 6 månader, när tarmarna har läkt och PPA inte längre kan läcka ut och störa hjärnan? Fysiska lagar. Enkelt va? (Kaseinet är likt gluten.) Var lite mer orienterad, innan du kläcker ur dig vad etablissemanget anser att du ska tänka och tycka samt förmedla. Min adhd minskar, allergin minskar, magont minskar inflammationer minskar med ovanstående knep. Mina källor drperlmutter.com Eva Bülow Sofiasyster boken ät vad du är och Michael Håkansson i Gluten och mjölk. Jag har lobbat arla och bett dem på sikt att ta bort homogeniseringen, nu är det ordet borttaget från förpackningen XO går ut i blodet och tillsammans med plasmalogen bildas ett superoxid som äter upp blodkärlsväggarna varpå kollesterolet försöker reparera och bygga upp kärlen, då kommer doktorn med statiner.

 4. Det är viktgt att kunna ha en diskussion från både håll. Att Sverige och media är korrupt kan väl ingen missa att se. Att skriva med nedvärderande ord och smutskasta någon som ni gör i denna artikel får mig att tro mer på herr Zazzio.

 5. Hej Tim,

  Jag förstår inte riktigt vad du menar med smutskastning. Visst har jag använt ett par negativt värdeladdade ord men menar du att det är något konkret fel i texten så får du gärna peka på det.

 6. Ja används t o m. I sjukvården…med stor framgång. Det kanske du visste. Känner en som jobbar med det. Mkt bra läke egenskaper.

 7. Hej Tomas,

  Menar du att kolloidalt silver används inom den konventionella sjukvården i Sverige? Det var mer än jag visste, du får gärna berätta mer. Vem/vilka är det som behandlar med kolloidalt silver och vad använder man det till?

 8. Jonas, man använder lokalt silver i förband mot infekterade sår. Funkar rätt OK.

 9. Ja jisses vilken skojare. Utöver allt detta trams så var han även delaktig i insamlingen ”Rädda Filippa” där en mamma sade sig behöva pengar för att cancerbehandla sin dotter i Mexiko (humbug enligt mig) men där pengarna istället gick till alternativmedicin samt ”behandlingar” hos självaste Zazzio. Givetvis blev både han och mamman sura när insamlingen till slut stoppades. Tyvärr kom mamman undan med mångmiljonbelopp. Flickan mår åtminstone bra idag och det får väl ses som huvudsaken. Jag har återupplivat storyn om insamlingen för att påminna folk om vad som faktiskt hände för 3,5 år sedan. Jag kommer även att komma in på Zazzio och hans clownerier så småningom.

 10. Hej Amy,

  Ja, jag minns Rädda-Filippa-skandalen även om det var ett tag sedan. Jag lyssnade när det begav sig mycket på den alternativmedicinska rättshaveristpodden Sverige Granskas där Zazzio då ofta var gäst. Han pratade bland annat om Filippa. Magasinet Filter citerade i sin granskning av dubiösa cancerbehandlingar saker Zazzio sagt i just den podden. Gissar att du är bekant med den granskningen eftersom du omnämns redan i första meningen.

  Var in och kikade på din blogg. Kul att du skrivit lite nytt om insamlingarna. Angående den före detta läkare i Göteborg som mamman besökte och lade 14 000 kronor på behandlingar hos (som du skriver om i inlägget 10:e oktober) så måste det rimligen handla om den numera avlidne Erik Enby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *