Arisk startelva och arisk avslutnings-tio och en halva är nyckeln till framgång för svenska landslaget – PKJonas

Arisk startelva och arisk avslutnings-tio och en halva är nyckeln till framgång för svenska landslaget

Nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsens webbpublikation Nordfront har med tiden kommit att bredda sin verksamhet alltmer. Man rapporterar numera om det mesta, även om sport. Det är dock ingen heltäckande idrottsrapportering utan fokus ligger i väldigt stor utsträckning på sådant som lagens etniska sammansättning.

När svenska herrlandslaget i fotboll under hösten kämpade till sig en VM-plats hade man en artikel om matchen mot Luxemburg som Sverige vann med imponerande 8-0 samt en om det avslutande dubbelmötet mot Italien. I båda artiklarna valde Nordfronts skribent att i rubriken betona att det var helnordiska startelvor som stått för bragderna. Att man inte kunde skriva att det var helnordiska lag som vunnit berodde på att mulatten Isaac Kiese Thelin förargligt nog blev inbytt i andra halvlek alla tre matcherna, vilket ju sabbade Nordfronts rubriksättning något.

För övrigt är det faktiskt inte omöjligt att Ola Toivonen, som var med från start i alla tre matcherna, tillhör den finsk-ugriska folkstammen men sådant verkar Nordiska Motståndsrörelsen bry sig mindre om.

Arisk startelva

       

       

5 reaktioner till “Arisk startelva och arisk avslutnings-tio och en halva är nyckeln till framgång för svenska landslaget”

  1. Räknar inte NMR finno-ugrer som nordiska då? Eller ska man tolka det som att de menar ”nordider”? Jag tror inte det. Finnar är väl ok.

    Har du spanat in Studio Nordfront nåt då? Rätt underhållande emellanåt.

  2. Jo, som nordiska räknas de såklart. Jag tänkte mer att det var lite konstigt att de som nationalsocialister fokuserade på geografiskt område snarare än ras. Den finsk-ugriska folkgruppen skiljer sig ju en del genetiskt från övriga nordbor. Det verkar dock inte Nordiska Motståndsrörelsen bry sig så mycket om. I Radio Nordfront brukar man istället höja det finska folket till skyarna på ett närmast etnomasochistiskt sätt.

    Jag har hunnit kolla på Studio Nordfront och det verkar riktigt lovande med reportage om hönshållning och uppläsning av insända brev.

  3. Ja, annars så brukar väl Kurderna räknas till Arierna eftersom det är ett iranskt folk. Sen ang finska folkgruppen så är ju den genetiska skillnaden så stor.

  4. Jo, det är väl säkert med det som annat att de väljer att definer arier som nordeuropé snarare än östlig indo-europeisk talare. :-) (Mao de plockar ut den fakta som passer dem)(Man kan ju tänka att med tanke på hur influerade av blood-and-soil som de brukar vara tanker att eftersom bade finnar samer och Svenskar till viss del härstmmar från de ursprungliga jägar-och-samlarna de väljer att anknyta till det)

    Däremot så skulle jag väl säga att den engelska artikeln om den finsk-ugriska folkgruppen är av högre kvalitet än den svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *