John of God akt 9: Vägen till högre frekvenser är kantad av maginnehåll – PKJonas

John of God akt 9: Vägen till högre frekvenser är kantad av maginnehåll

Detta är nionde delen i min bloggserie om brasilianske healern John of God och de svenskarrangerade resorna till honom. Har man ingen aning om vem John of God är rekommenderas man i alla fall läsa första delen i bloggserien.

Det verkar vara populärt bland de svenska healingresearrangörerna att skriva inspirerande böcker om healingverksamheten i Brasilien. I förra inlägget skrev jag om Anita Ekbergs bok Vad är healing och hur kan det fungera? i vilken hon berättade om helandet många resenärer upplevt hos John of God. Även Ulla Alvarsdotter, en av de tre damerna bakom andliga hälsoreseföretaget Weforyou som bland annat arrangerar healingresor med destination Brasilien, har skrivit en bok med titeln Min väg till högre frekvenser. Ullas bok är dock inte alls lika fokuserad på John of God och hans healingcenter som Anitas bok. Visst spelar healingverksamheten i Brasilien en stor roll men Min väg till högre frekvenser handlar också om mycket annat. Man får följa Ulla genom livet och läsa om hur hon utvecklas andligt samt hur hennes andlighet hjälper henne hantera livets med- och motgångar. Hon är inte bara fritidsandlig utan försörjer sig också inom den alternativa sfären. Förutom hälsoreseföretaget Weforyou som hon är en av kvinnorna bakom har hon även sitt egna företag Beeyond genom vilket hon bland annat marknadsför hypnoanalys, transhealing och tidigare liv-sessioner.

Ullas andliga utveckling kan ibland ske under dramatiska former. Jag har tidigare skrivit om hur patienter på Casan misstänkt ofta tycks drabbas av någon sorts kollaps när de mediterar. I sin bok berättar Ulla om hur hon på sin första resa som ”patient” hos John of God drabbas av en sådan kollaps.

Den andliga operationen sker på onsdagen. Jag känner mig hyfsat pigg på fredagen och bestämmer mig för att sitta i meditationsrummet ”Current Room” på förmiddagen. Jag är van från hemma att sitta och meditera, så med kaxig inställning känner jag att det ska gå lätt och ledigt att sitta ca 3 timmar i meditation. Efter en och en halv timme känner jag mig illamående och har svårt att fokusera. Det blir värre och jag känner mig akut yr. Min tanke är då att det här inte kommer att gå bra. Den högra handen sträcks upp för att få uppmärksamhet från volontärerna. Plötsligt griper en oerhörd stark kraft uppifrån tag i mig, drar runt i min mage … sen minns jag inget mer.

(Alvarsdotter, U. (2012), Min väg till högre frekvenser, s. 69-70)

Det blir flera kollapser under hennes första vistelse i Brasilien. Ulla drabbas dock även efter hemkomsten av liknande anfall som kännetecknas av illamående och yrsel, samt ibland kräkningar och medvetslöshet. De sker lite överallt, i badkar och på flygplan. Ulla gör tolkningen att dessa kollapser är en del av hennes andliga utveckling och att hon varje gång på något vis ”levlar upp” sin andlighet, eller höjer sin frekvens som hon föredrar att kalla det. Det som för den ene är ett tecken på att man borde uppsöka en läkare är alltså för den andre en milstolpe i den andliga frekvenshöjningen.

Att Ullas frekvenshöjningar är uppgraderingar inte helt olikt när datorprogram uppgraderas illustreras i stycket nedan.

Vi hälsar på hos min brorsdotter Martina och på kvällen blir jag plötsligt väldigt sjuk. Jag kan inte röra mig och får ligga blickstilla i hennes säng. Då kommer det korta andliga meddelanden: ”Det sker en omprogrammering i din kropp, var vänlig ligg still!” Vid det här tillfället förstår jag inte riktigt vad som händer. Jag känner bara hur det jobbar på i kroppen. Hela kroppen skakar inombords. Det känns som om cellerna vibrerar. Det komiska i den här situationen är att Wictoria förlagt nycklarna till sin lägenhet så vi är tvungna att övernatta hos Martina.

(Alvarsdotter, U. (2012), Min väg till högre frekvenser, s. 50-51)

Nåja, man kan nog komma på en del andra komiska saker i den situationen också.

Andlig utveckling
Man brukar klaga på att vår ekonomi är alltför tillväxtfokuserad. Det är dock ingenting mot den nyandliga världens fokus på andlig utveckling, det är ständigt ett hetsigt klättrande mot nya nivåer.

Det är dock inte helt lätt att förstå vad Ullas högre frekvenser egentligen innebär i praktiken. Hon upplever lite förändrade medvetandetillstånd och hör en del inre röster från sina andliga guider. Den andliga utvecklingen är dock på väg att braka loss rejält när Ulla en kväll tränar på att befinna sig i trans. Hon upplever sig förflyttad till ett annat plan för ett spektakulärt möte av episka mått.

Den här gången beger jag mig till en plats för ett möte. Jag har under flera meditationer under ganska lång tid tillbaka fått besked om att jag kommer att stå i framkant för medvetandehöjningen på jorden. Oftast slår jag bort det och tycker att jag inte är ämnad för det. Det finns andra som är mycket bättre än jag. Hur ska jag klara av det? har det malt i mina tankar.

Plötsligt befinner jag mig stående i en ring med sex-sju människor. De andra är otydliga så jag kan inte se eller känna igen någon. Det känns som att vi är män och kvinnor blandat. Vi håller upp våra handflator mot de närmaste personerna så att de nästan möts. Jag inser att det är våra handchakran som möts och samverkar. Det bildas ett fantastiskt ljussken och stark energi mellan allas händer i ringen. Det är då det händer! En oerhörd stark känsla går igenom mitt hjärta. Jag uppfattar ett klart ljussken och en stark energi som sammanbinder oss med varandra genom våra hjärtan. Energin går igenom var och en av oss och bildar en sluten ring av gemenskap, samverkan och helande. Då inser jag att hjärtats aktivitet under morgonens meditation var en förberedelse för detta möte och dess energisammanstrålning. Fantastiskt häftigt och roligt att få ta del av denna förberedelse och också intressant att få en insikt i hur det arbetas med oss människor, från andra dimensioner och nivåer inför medvetandehöjningen på jorden.

Informationen som jag får ta del av under detta möte är att några saknas och kommer att ansluta vid ett senare tillfälle. Vi kommer till slut att vara nio stycken som arbetar tillsammans. Så småningom kommer vi att träffas och ha fysiska möten. Något datum eller någon plats för detta får jag inget besked om.

(Alvarsdotter, U. (2012), Min väg till högre frekvenser, s. 97-98)

Det blir så småningom ett nytt möte på det andliga planet. Ännu en gång färdas Ulla i sitt meditativa tillstånd till ett möte med sina ditintills okända samarbetspartners. Precis som vid första mötet inleds det med lite ljus- och energifyrverkerier. Därefter förnimmer Ulla faktiskt identiteten på en av de andra personerna som kommit till mötet på andeplanet.

Efter den gemensamma initieringen vänder vi oss in mot ringen igen. Jag blir medveten om mannen på min högra sida. Inser att det är Frank. En man som jag ännu inte mött fysiskt. Det känns som om vi har haft en kontakt på ett högre plan, som en förberedelse till en relation.

Frank är min väninna Ulrikas vän från USA. De har känt varandra väldigt länge, nu ska han besöka henne här i vår lilla stad. Om exakt en vecka har hon planerat att jag ska ta hand om honom en dag. Jag har fått information från min väninna att han är andligt intresserad, och tillhör en spiritualistisk organisation i sin hemstad Los Angeles. Direkt när Ulrika nämner att han är inplanerad för besök här, känner jag att något är på gång. Det ska bli oerhört spännande att möta denne man i den fysiska verkligheten … Under det andliga mötet sammanförs Franks och mina energier och vi blir ett par. Det blir också tydligt att det är vi som tillsammans ska leda gruppen även om det visas på att jag har det högsta ansvaret. Måste erkänna att det känns ofattbart när jag sitter här och skriver att jag kommer att bli ledare för en andlig grupp som leder mänsklighetens medvetandehöjning.

(Alvarsdotter, U. (2012), Min väg till högre frekvenser, s. 100)

Det som hade kunnat vara början på en global transformationsprocess av episka mått ledd av Ulla eller i alla fall en liten sekt ledd av Ulla slutar dock, som det verkar, i ingenting. Ulla träffar Frank men blir osäker på hans och väninnans relation och vill inte riskera vänskapen. De går och lyssnar på Luciasånger tillsammans och därefter skiljs de åt. Den världsomspännande frekvenshöjningen tycks alltså sluta i ett antiklimax. Under det tidsspann som boken täcker händer i alla fall inget mer relaterat till detta.

Andligt möte

Det är dock inte bara på det andliga planet det nätverkas och organiseras, Ulla är också aktiv i jordiska sammanslutningar. Hon skriver i boken en del om sitt engagemang i organisationen International Spiritualist Federation, en internationell organisation för spritister världen över.

Såväl inom de flesta organisationer så har också ISF gått igenom svåra år. År fulla av utmaningar, svåra beslut och hårda diskussioner. Organisationen har rest sig igen, bevisat att den har en internationell kaliber inom andlighet och står för ärlighet och kvalitet.

Min stolthet är enorm över att få tillhöra denna organisation som oförtrutet arbetar vidare för att sprida ljus, kärlek och glädje i andlighetens tecken över världen.

(Alvarsdotter, U. (2012), Min väg till högre frekvenser, s. 57-58)

Hon skriver det inte rent ut men de ”svåra åren” handlar rimligen om när ISF:s ordförande transmediet Mervyn Johnson, som var verksam i Sverige, dömdes för bland annat våldtäkt av barn. Det hör ju faktiskt inte till ovanligheterna att transmedier inte nöjer sig med att utnyttja sina klienter ekonomiskt och känslomässigt utan även gör det sexuellt. ISF och Alvarsdotter vägrade tyvärr länge ta avstånd från den dömde sexbrottslingen. Tillfrågad av The Local över ett år efter Mervyns dom så tycktes Alvarsdotter fortfarande anse sig veta bättre än domstolen.

However, Alvarsdotter also has a hard time articulating a clear stance regarding Johnson’s innocence or guilt.

“I’ve gone back and forth,” she said, adding that that she does not think Johnson is guilty of everything for which he was convicted.

“If what he did was true, it’s not acceptable…but I can’t say whether the accusations are true or not true because I wasn’t there. Only Mervyn and his accusers can know the truth.”

(Källa)

Intet verkar man heller lärt sig av tragedin kring Mervyn heller. Även John of God har anklagats för sexuella övergrepp men Ulla och hennes kollegor i Weforyou fortsätter aningslöst att slussa människor till honom.

När det gäller sin egen andliga utveckling så är Ulla bra på att finna en mening även i negativa episoder och motgångar. Hennes förmåga att alltid finna mening i det som sker kommer dock också väl till pass när man ska förklara för missnöjda resenärer varför helanden uteblir. När jag kikade på Weforyous Facebooksida fann jag en diskussion mellan henne och en kritisk resenär som pekade på att John of God, också känd som medium João, lovat en annan resenär att denne skulle bli frisk men så hade uppenbarligen inte skett. Ulla har dock svar på tal.

Kritisk dam på Facebook: Joao talade om för en av mina medresenärer att han skulle bli botad om han återkom till Abadiania två gånger till. Det gjorde han, han köpte även efter rekommendation många stora och dyra kristaller. Han trodde verkligen på detta och gav 100 procent för att bli frisk på alla sätt och vis, men tyvärr så lyckades inte detta bota hans spridda cancer och han gick bort ganska nyligen! Även två andra medresenärer hade råkat ut för samma öde! Jag tror att det kan fungera för människor som lider av psykologiska problem men är ytterst tveksam till att det skulle kunna bota allvarliga sjukdomar!

Att det kan ha en mycket bra psykologisk effekt – att man får en tro och en trygghet, och inte längre är rädd för att dö är ju också en fantastisk effekt som inte ska förringas!!!!

Ulla Alvarsdotter: Det finns olika sätt att läkas på. Vi tror ofta att det är den fysiska sjukdomen som vi kommer att blir läkta ifrån, det kan lika gärna vara en personlig eller andlig läkning som är viktigare. Om sjukdomen är kvar eller sprids tror vi att vi inte har fått någon hjälp. Det finns så många fler nivåer och dimensioner som läkning kan ske på. Att dö i frid kan vara viktigare än några år till i detta jordeliv.

Problemet är dock att det inte var en själslig läkning personen som bokade resan lovades och hoppades på.

Vi får i boken också bekanta oss med de guider från andevärlden Ulla kanaliserar. Det rör sig som vanligt om platta nyandliga stereotyper. Det enda som saknas för att samlingen ska vara komplett är en vis gammal indian. I hennes andegalleri återfinns bland annat en stolt och vacker egyptisk drottning, en glad och vis kinesisk munk, en rörig fransk konstnär samt en piprökande vetenskapsman från Atlantis. Lite förvånad blev jag dock när jag läste att hon även kanaliserar en av John of Gods andeväsen, Dr Augusto. Det är nämligen ett brott mot Casans regler vilket bland annat healingresekollegan Anita skriver om på sin webbsida. (Webcite) Anledningen till att det är förbjudet är rimligen att John of God är rädd för att någon annan ska börja mjölka healingdollar från hans ko.

Glad kinesisk munk

När jag läser boken sitter jag och undrar samma sak som man alltid sitter och undrar när det rör sig om personer som verkar i den här branschen, bedrar hon medvetet människor? Det mesta hon skriver känns förvisso ärligt och uppriktigt. Att hon är just transmedium är dock något som skulle kunna få en att tvivla på ärligheten. Att sitta och rabbla budskap från andevärlden är en komplex handling som det är svårt att tänka sig att man skulle kunna göra omedvetet. Jag är dock inte psykolog och kan egentligen bara gissa hur det förhåller sig. Kanske ska man heller inte tänka i så svartvita termer som medveten bedragare och omedveten bedragare utan tänka sig att det finns gråzoner däremellan där man fuskar lite ibland för att hjälpa andevärlden på traven, man vet ju att den existerar så det gör ju ingenting. Besläktad med frågan om hur medveten bedragare någon är, är hur pengadriven verksamheten är. Kanske borde man där tänka i termer av pengatörst snarare än girighet. Någon som själv tror stenhårt på verksamheten men har svårt att få verksamheten att gå ihop kan säkert vara lika driven i sin jakt på nya klienter och deras pengar som en kallt beräknande bedragare.

Apropå pengar, när jag tidigare försökte få veta mer om verksamheten mejlade jag researrangörerna, bland annat Weforyou. Jag utgav mig för att vara cancersjuk och intresserad av en resa. Dock publicerade jag då inte Weforyous svar i sin helhet och gör det därför nedan men först kommer mitt brev där jag fiskar efter information.

Hej,
Jag är intresserad av att göra en resa till Brasilien men undrar några saker.
Hur stor chans (ungefär) är det att John of God kan bota ändtarmscancer?
Vad kostar resan och hur mycket kostnader ska man räkna med utöver resekostnaden?
Hur många är man på resorna som delar på samma guide, hinner man få den hjälp man behöver? Kan tänka mig att det är en hel del man kommer att behöva hjälp med om man inte kan språket och så.

Hej Jonas!
Jag kan inte tyvärr säga hur stor din chans att bli frisk i Abadiania. Jag vet bara att jag blev frisk där och många andra som reser dit. Vår guide Birgitta blev också av sitt bröst cancer. Du kan läsa våra resenärers berättelser i vår hemsida www.weforyou.se
Resan i oktober kostar 20900 kr och utöver det kommer du behöva ca 3000 kr, som går till medicin kostnader, kristallbädd och eventuella fruktdrinkar.
Vi har små grupper så att vår guide kan ta hand om alla. Vi har högst 14 nya resenärer, men gamla resenärer kan vara med i gruppen, men de vet redan rutinerna och allt flyter lätt för dem.
Guiden är med och tolkar framför Jaoa samt när man ska skriva sina önskemål till healing, så man behöver inte vara orolig. Guiden är också tillgänglig och tar hand resenärerna hela tiden.
Du är välkommen att resa med oss. du behöver då gå in i butiken (finns i vår hemsida) och anmäla dig där (viken resa du vill vara med) samt betala anmälnings avgiften 3000 kr in i Bankgiro 654-8911, så då har du garanterat plats i resan. Alla säger att när de har betalat anmälnings avgiften så börjar det hända konstiga saker i deras kropp. Det är Entiteternas sett att förbereda oss inför healingen. Du kan alltid ringa till mig.

Andarna tycks alltså ha direktaccess till Weforyous konto. Andevärlden i direktkontakt med de ekonomiska transaktionerna, så skrattretande och samtidigt så talande.

Min väg till högre frekvenser

Som brukligt avslutar jag inlägget med lite John of God-relaterade notiser. Eftersom det var ett tag sedan jag senast skrev om John of God så har jag samlat på mig en del, så här kommer ett riktigt stort, osorterat lass med John of God-relaterat. En del är nytt, en del är gammalt som jag av någon anledning inte stött på förrän nu.

Ullas Weforyou-kollega Inez Abrahamsson PO-anmälde i höstas Västerbottens-Kuriren efter deras kritiska reportage om hennes verksamhet. Föga förvånande blev hennes anmälan lämnad utan åtgärd. När hon beklagade sig över detta i alternativa nätpublikationen Newsvoices kommentarsfält passade en bekant på att fråga Inez hur hennes healingreseverksamhet påverkats av kritiken.

Aa: Får man fråga om du märkt någon skillnad i intresset kring dina healingresor efter artikeln? Fler eller färre resenärer?

inezabrahamzon: Det som hänt är att några som bokat resor inte klarar av hetsen från sin omgivning, det sociala trycket har blivit större. Jag har dock mött av respekt för att jag svarat för mig men även av väldigt fula personangrepp. På nätet kan anonyma människor uttala sig på enormt kränkande sätt. Företagets skada är begränsad.

(Webcite)

Man kan med utgångspunkt i Abrahamssons svar spekulera i om det ibland kanske är lättare att nå personer i en tilltänkt kvacksalverikonsuments sociala sammanhang med kritisk information än den tilltänkta kvacksalverikonsumenten själv. Särskilt borde det gälla i ett sådant här fall där det handlar om en dyr resa till en spektakulär behandling på andra sidan jorden. Det låter inte orimligt att man som anhörig i ett sådant fall faktiskt blir nyfiken och söker information om behandlingen.

För övrigt ska tydligen Inez Abrahamsson, precis som alla andra i healingresesvängen, även hon vara på gång med en bok om Casans mirakel.

Rikskända mediet Terry Evans nyandliga tidning Ascala magazine har i nummer 7/2012 testat en av alla de kristallbäddar som köpts på Casan för cirka 50.000 SEK och fraktats till Sverige. Kristallbädden är en sorts healingapparat med blinkande lampor i olika kulörer. Jag har tidigare skrivit om hur en kristallbädd återfunnits på Blocket efter att någon med rätta ångrat sitt köp. Ascala magazines skribent har besökt researrangören Elisabeth för att prova hennes kristallbädd. Recensionen är föga förvånande välvillig. Huruvida skribenten blir hjälpt med någon åkomma får vi aldrig veta men hon upplever under ”behandlingen” smärtor, att huden stramar, hur armarna pulserar samt tycker sig för sin inre blick förnimma en kvinna med dok och en man som utför Tai Chi. Inget inträffar som inte kan förklaras med lite suggestion med andra ord.

Tuvan helhetsterapi kristallbädd

När jag klickade runt bland de olika facebookgrupperna för John of God-anhängare påmindes jag för övrigt om att den svenska nyandliga sfären nog inte är så särskilt stor. I en av facebookgrupperna för healingresenärer med destination Brasilien skrev en dam nämligen följande.

”Jag var på en Transseans/Kanalisering i onsdags kväll. En av deltagarna frågade om hon skulle åka till John of God i Brasilien. Hon fick till svar av ’Ansgar’ att hon inte behövde det för det ska bli ett center hos oss. Det kan ta några år och det kommer inte att bli lika kraftfullt som i Brasilien för det är höga energivarelser som jobbar med John of God. Vi kan inte mäta oss med de energier som finns där. De (andevärlden) har några transmedier under lupp som kan användas!” Spännande! Sen ska det inte hindra oss som vill åka till Abadiania, tycker jag. Men verkligen ett bra alternativ för de som inte har möjlighet att åka så långt. Jag vet att det sen tidigare finns de som vill starta center här, men detta var lite färsk information från andevärlden :-)

Sannolikt rör det sig om transmediet Elisabeth som haft en kanalisering. Jag har skrivit om en av hennes kanaliseringar av utomjordingar tidigare. Ett av de utomjordiska väsen hon brukar kanalisera heter just Ansgar och man kan ana att ett av de transmedier som andevärlden har under lupp är Elisabeth själv. Nu är det dock inte så enkelt att flytta verksamheten till Sverige. Som nämndes tidigare i inlägget har de andliga entiteter som John of God kanaliserar genom honom meddelat att de inte låter sig kanaliseras av någon annan.

John of God-resorna har också uppmärksammats av vårt västra broderfolks medier. Kring årsskiftet tipsade jag Verdens gang om de norska healingresearrangörerna men de nappade tyvärr aldrig på det. Dock skulle publikationen Nordlys komma att skriva om verksamheten på eget bevåg ett par månader senare.

Apropå broderfolket i väster så kan jag också rekommendera en artikel av Mette Hjelmark från 2010 i Parapsykologiske notiser. Hon berättar i den om sin resa till John of God. Hon tycks ha åkt dit i hopp om att miraklen som skedde på Casan var äkta. Tonen i artikeln är dock kritisk. Hon skriver om de besvärliga förhållningsreglerna, hur verksamheten trots allt handlar om pengar, att helanden uteblir, hur den svenska guide de reste med upplevdes som auktoritär samt att det ibland kändes närmast sektartat.

Oprah Winfrey har vidare sänt ännu ett program om John of God. Jag har inte haft möjlighet att se det men det tycks återigen vara ett okritiskt hyllande av John of God och avsnittet kommer förmodligen inspirera folk över hela världen att resa till Casan i hopp om helande.

Eftersom jag besökt så många föredrag om John of God och healingresorna kändes det som om det faktiskt var dags att hålla ett eget. I början av mars höll jag därför ett föredrag för runt 20 personer om John of God och healingresorna som en del av Uppsala missionskyrkas föreläsningsserie. Mitt föredrag om John of God hade dock ett mer kritiskt förhållningssätt än de jag själv bevistat.

Skånskan var en av de tidningar jag tipsade om healingresorna när det begav sig. De verkade intresserade men backade när de upplystes om att lokale konkurrenten Sydsvenskan också var tipsade. Måhända låg dock John of God kvar i bakhuvudet på någon journalist för nu har Skånskan publicerat en kritisk artikel om hur healingresearrangören Jannie deltagit med sin verksamhet på en tjejmässa i Sjöbo.

Det kanske intressantaste på healingresefronten var dock något som bloggaren Gesus Pettersson tipsade mig om alldeles nyligen. Tydligen saluför resebyrån BIG Travel numera healingresor till John of God och de marknadsför dem bland annat på nyandliga Tidningen NÄRAs hemsida. De tycks ha planerat ett stort antal resor framöver. Vem som är teknisk arrangör av resorna framgår dock inte av informationen på deras hemsida. BIG Travel är en stor resebyrå som omsätter över 750 miljoner per år och de borde rimligen vara räddare om sitt varumärke. Det är anmärkningsvärt att de saluför verkningslösa behandlingar till svårt sjuka. När man på sin hemsida räknar upp de tillstånd man kan få hjälp med låter det dock precis som vanligt.

John of God, João de Deus, Den Gudabenådade Healern och Mirakelmannen, anses vara den mest kraftfulla spiritistiska healers som lever i dag. I mer än 50 år, har han genom mirakulöst helande utan medicinskt kunnande och utan någon ersättning, hjälpt miljontals människor.

[…]

Alla som besöker Casan är lika välkomna med sina problem vare sig de är fysiska, psykiska eller existentiella och alla blir behandlade på samma villkor. Allting kan inte botas, men en del hävdar att väldigt många blir botade från sjukdomar som anses obotliga i västvärlden, som t ex , astma, allergier, artrit, förlamningar, hjärt-, kärlsjukdomar, tinnitus, epilepsi, cancer, MS, HIV mm.

(Webcite)

Intet nytt under solen i healingresebranschen när det gäller påstådda mirakel och vilka åkommor man påstås kunna bli helad från. Däremot är det anmärkningsvärt att en stor aktör i resebranschen ger sig in i ormoljeförsäljarbranschen, för det är vad man gör när man försöker sälja sina resor med påståenden om mirakulöst helande.

BIG Travel

Tidigare inlägg i denna serie:
John of God akt 1: Introduktion till healingresorna på Studieförbundet Vuxenskolan, det första inlägget i serien är en bra introduktion om man inte har en aning om vem John of God är.
John of God akt 2: Den första halvan svenska entreprenörer i healingresebranschen, mer på djupet om några av de svenskar som arrangerar resor till John of God. Bland annat just om hälsoreseföretaget Weforyou.
John of God akt 3: Den andra halvan svenska entreprenörer i healingresebranschen, ännu några svenska researrangörer, bland annat om Jannie som Skånskan skrev om häromsistens.
John of God akt 4: Jag fick cancer i stjärten eftersom jag skämts över att vara bög, det kanske intressantaste inlägget där jag med dold mikrofon träffar en av researrangörerna för att bli botad från min påhittade ändtarmscancer.
John of God akt 5: Mediabrus och mediebrus, om gammelmedias uppmärksammande av healingresorna. Skriver i inlägget bland annat om hur Weforyou fått städa sin hemsida och om Inez Abrahamssons argumentation och PO-anmälan.
John of God akt 6: Varför man uti sin vanskapta torso skola gömma en mikrofon, en liten utvikning om varför det ibland är motiverat att gå runt med en mikrofon på sig. Jag ber om ursäkt för det felaktiga användandet av ordet ”skola” i rubriken, ordet ska tydligen användas när det handlar om plural. Jag trodde att ordet bara var en ålderdomlig variant av ”ska” och tyckte att det skulle göra rubriken mer spännande. Förlåt.
John of God akt 7: Fångad med byxorna nere på Jordstrålningscentrum, om en researrangörs informationsföredrag om healingresorna. Skriver också några rader om Sydsvenskans reportage där det intervjuat researrangören Jannie som nyligen figurerade i Skånskan.
John of God akt 8: Vad är healing och hur kan det fungera?, om en annan researrangörs bok som väl får betraktas som en tjock reklamfolder för den egna healingreseverksamheten.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Livsåskådning, John of God, Healing, Resor, Medialitet, New age, Skojare.

       

       

4 reaktioner till “John of God akt 9: Vägen till högre frekvenser är kantad av maginnehåll”

  1. Precis som de flesta andra superseriösa aktörerna bland John Of God-försäljarna har också Inez skaffat sig ett plockepinn-urval av phantasy-utbildningar.

    ”…På fritiden utbildar jag mig för att det är så utvecklande. Häromsistens blev det en utbildning i mediumskap, intuition och healing hos Terry Evans Jag har också fördjupat mig i Ayurveda, …”

    Var det inte hon som var så rädd för att bli förlöjligad i sin lilla by i Latikberg?
    Hon kan ju börja med att sluta skylla på andra för löjet när hon är ganska bra på att framkalla det själv.
    Och hennes (tidigare?) uppdragsgivare kanske inte blir helt upphetsade av att veta att varje gång de köper hennes texter så är de med och finansierar verksamhet som säljer kvacksalveri-resor till desperata cancersjuka (och andra sjuka).
    Och dessutom har hon börjat med mediumskap, ett yrke som är känt för att profitera på sörjande anhöriga.

    -suck…

  2. Ja, precis som alla i healingresebranschen är Inez en riktig renässansmänniska. Hennes enskilda firma har verksamhetsbeskrivningen: ”Text-, ljud- och bildproduktion. Processledning och metodutveckling. Ayurvedisk hälsorådgivning samt helande beröring.”

  3. Citat ur din bloggartikel:

    [Ulla Alvarsdotter skriver:] Det bildas ett fantastiskt ljussken och stark energi mellan allas händer i ringen. Det är då det händer! En oerhörd stark känsla går igenom mitt hjärta. Jag uppfattar ett klart ljussken och en stark energi som sammanbinder oss med varandra genom våra hjärtan.

    MIN KOMMENTAR: Det där skulle mycket väl kunna vara en så kallad TLT som beskrivs av Ulla.

    TLT = Temporal Lobe Transient = ett subliminalt (icke-medvetandegjort) epileptiskt anfall.

    Läs mer om TLTs, OBEs och NDEs här: http://neurotheology.50megs.com/whats_new_9.html .

    I övrigt: Stort TACK för din utomordentligt berömvärda bloggartikelserie om John of God, Jonas!

    Tyvärr gäller än i dag det som jesuitgrundaren Ignatius de Loyola lär ha sagt (redan på 1500-talet): ”För den som tror tillräckligt starkt behövs inga bevis.”

    Till sist ännu ett lästips: http://www.religiondispatches.org/archive/atheologies/5983/a_year_after_the_non-apocalypse:_where_are_they_now/ . I den artikeln intervjuas följare till flumstollepastorn Harold Camping som under år 2011 förutsåg jordens undergång inte bara en gång utan två gånger – och som fick sina anhängare att sluta på sina jobb samt sälja hus och hem för att i stället satsa på mission av typen: ”Gören bättring, slutet är nära!”

    Ett år senare söktes en del av de här sektmedlemmarna upp och intervjuades. Intressant läsning, indeed.

    Påminner faktiskt inte så lite om vad gangstern Frank Gusenberg, en av de två som överlevde den så kallade Valentinmassakern 1929, sade till en av polismännen, som dök upp på platsen för blodbadet efteråt, som svar på dennes fråga om vilka som hade tillfogat Frank Gusenberg de inte mindre än 14 skottskador som fanns på hans kropp: ”Vad då skottskador? Vad snackar du om? Här har inte hänt nåt särskilt!”

    Varpå samme Frank Gusenberg tre timmar senare avled av just sina multipla skottskador på ett sjukhus dit han förts.

    Den vetgirige kan läsa mer därom på: http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Valentine's_Day_Massacre .

  4. Hejsan,

    Jag hade aldrig hört talas om Temporal Lobe Transients faktiskt. Det är alltid intressant med neurologiska fenomen som förklarar andliga upplevelser. Sömnparalys torde väl annars vara det mest kända.

    Tänkte väl skriva något mer om John of God så småningom men har ännu inte samlat ihop till ett tionde inlägg. Ämnet känns faktiskt lite uttömt.

    Harold Camping har jag självklart läst om men jag hade inte läst den intressanta uppföljningen med hans lärjungar. Inte direkt oväntat att de som kände att de hade investerat mycket i hans idéer hade svårast att överge dem, detsamma torde för övrigt gälla de svenskar som arrangerar resor till John of God.

    Förresten är du den första icke-bot som fastnat i mitt spamfilter på fyra år. Har du månne retat upp några bloggare i deras kommentarsfält så att de markerat dig som spam?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *