Samtal till mor – PKJonas

Samtal till mor

Ulf Bittner, som hyllats på konspirationssajten Newsvoice, driver podden Sverige Granskas där han vänligt samtalar med diverse konspirationsteoretiker, rättshaverister och kvacksalvare samt mindre vänligt med myndighetspersoner som haft oturen att hamna i hans väg.

Ett av hans poddavsnitt sticker dock ut litegrann. I det ringer Ulf Bittner upp sin åldriga mor som befinner sig i ett förvirrat och upprivet tillstånd. Han håller för henne en föreläsning om läkemedelsindustrins och den konventionella vårdens ondska samt de olika hobbydiagnoser han gett henne. Ulf Bittner kan verkligen inte sägas göra ett föredömligt jobb när det gäller att lugna henne och han upplyser henne till och med flera gånger under samtalet om att det finns människor som är ute efter att ta hennes liv.

Jag borde väl egentligen inte bidra till att sprida detta absurda och tragikomiska poddavsnitt vidare då det stundtals är ganska utlämnande för Ulf Bittners gamla mor. Det är dock en alltför intressant inblick i hur en rättshaveristiskt lagd människa fylld med konspirationsteoretiska föreställningar och pseudovetenskapliga idéer om hälsa fungerar i vardagen i samspelet med sina anhöriga. Var och en som så önskar kan ta ett djupt andetag och lyssna till Ulf Bittners samtal med sin mor nedan.

       

       

6 reaktioner till “Samtal till mor”

  1. Djupt kränkande mot den stackars kvinnan att som son publicera något sådant.

  2. Ja, jag borde väl själv också plocka bort samtalet inom kort. Att jag alls spred det vidare berodde väl på att det var ett väldigt intressant exempel på hur alternativa uppfattningar om hälsa och sjukvård kombinerat med en djup misstro mot den konventionella vården kan ta sig uttryck och påverka människor.

    Det har ju för övrigt hunnit hända en del sedan detta samtal publicerades. Eftersom damen var gammal och sjuk ska jag inte definitivt säga vad som orsakade vad, men hela den här historien slutade väl som man kunde förvänta sig. I ett senare poddavsnitt av Sverige granskas ringde Bittner upp sin mor på sjukhuset och uppmanade henne bland annat att spotta ut medicinerna de gav henne. I ett samtal med en läkare på hennes avdelning kort därefter framgick att damen, eftersom hon vägrade vård, skulle åka därifrån och fortsättningsvis få palliativ vård. Ytterligare ett slag senare kom så det väntade slutet.

  3. Det är skrämmande att lyssna på denne man (Bittner) och hans vildsinta angrepp mot alla politiker, myndigheter och framför allt alla inom sjukvården och inom socialtjänsten. Läkarna är ute efter att skada och döda folk, och socialtjänsten kidnappar barn för att tillgodose pedofilernas behov.

    Bra att konkret visa hur dessa galna konspirationsteoretikers fantasier drabbar enskilda, och kan förhindra nödvändig hjälp från de som är till för dem som behöver samhällets stödinsatser.

  4. Ja, han är väl själva sinnebilden av en rättshaverist, även om den här fixeringen vid läkemedelsindustrin & den konventionella sjukvården kombinerat med det överdrivna lismandet för diverse kvacksalvare gör att han sticker ut litegrann. Det är dock som en bilolycka, man borde verkligen inte titta men det går inte att låta bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *