Jan Lindholm och chemtrailsutredningsgate – PKJonas

Jan Lindholm och chemtrailsutredningsgate

I mitt förra inlägg skrev jag om hur man i konspirationsteoretikernas husorgan NewsVoice berättat om hur en anonym riksdagsledamot tagit initiativ till en mystisk utredning om förekomsten av så kallade chemtrails. En nyfiken bekant till mig hörde av sig till Riksdagens UtredningsTjänst för att ta reda på vilken ljusskygg riksdagsledamot som gett i uppdrag att utreda det kontroversiella fenomenet. Det visade sig vara miljöpartisten Jan Lindholm vilket väl inte var helt förvånande då denne tidigare bland annat lagt motioner om sådant som elöverkänslighet och antroposofisk medicin.

Efter att jag skrivit mitt blogginlägg nappade några i medielandskapets undervegetation efter lite påstötningar på den medborgarjournalistiska kraftansträngningen och först ut med en artikel om chemtrailsutredningen var Nyheter24. Att döma av de svar Lindholm gav dem så verkade han då öppen för att chemtrails faktiskt existerade. Nyheter24 skrev:

Jan Lindholm är miljöpartistisk riksdagsledamot och ledamot i civilutskottet. Han är också intresserad av den populära konspirationsteorin om chemtrails.

Faktum är att han är så intresserad att han vid ett tillfälle ”för något år sedan” bad riksdagens utredningstjänst (RUT) att utreda kring förekomsten av dessa.

– Ja, så är det, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag är en väldigt nyfiken person och när jag får information vill jag gärna kolla upp om det är någonting att jobba vidare på.

”Valt att inte jobba vidare med det”

I det här fallet har han dock valt att inte gå vidare med chemtrails – även om utredningarna inte var helt perfekta.

– De gav ju inte några absoluta svar om huruvida det existerar.

Tror du att chemtrails existerar?

– Du kan väl titta på utredningarna själv och bilda dig en egen uppfattning men jag har i alla fall valt att inte jobba vidare med det, säger Lindholm till Nyheter24.

När Lindholm senare, troligen mer förberedd, tillfrågades av Dalarnas Tidningar och The Local så handlade det inte längre om att han ville stilla sin egen nyfikenhet utan istället om att han ville ha information för att kunna lugna de som ringde till honom och var oroliga för chemtrails.

Men om det nu var så att han bara ville ha information för att lugna oroliga, varför nöjde han sig då inte med den första utredningens svar att det hela kunde avfärdas som konspirationsteorier, utan kände sig nödgad att ge Riksdagens UtredningsTjänst ännu ett uppdrag. Det är en av alla märkligheter i den här historien. Det första utredningsuppdraget gavs 2012, därefter träffades ett antal personer i början av 2013 för att diskutera resultatet, däribland tydligen redaktören för nätpublikationen NewsVoice. Uppenbarligen var man inte helt nöjda med resultatet, ty Jan Lindholm gav våren 2013 Riksdagens UtredningsTjänst i uppdrag att utreda frågan igen men med en helt ny frågeställning.

Vidare kan man undra varför Lindholm i det längsta eftersträvade att vara anonym om det nu bara var så att han ville ha lite kunskap ifall någon orolig själ skulle höra av sig till honom. Nättidningen NewsVoice skrev nämligen följande i artikeln där de offentliggjorde chemtrailsutredningens resultat:

I detta fall har en riksdagsman ställt frågor om chemtrails och geoengineering och sedan valt att offentliggöra svaret via NewsVoice under förutsättning att politikerns identitet inte röjs.

(WebCite)

Tyvärr hade man dock missat att sekretessen hävts av någon anledning och omständigheterna kring utredningen var tyvärr inte så hemliga som Lindholm och hans bundsförvanter önskat att den skulle vara.

Chemtrails

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Politik, Miljöpartiet, Chemtrails, Konspirationsteorier, Jan Lindholm, Media, Riksdagen.

       

       

3 reaktioner till “Jan Lindholm och chemtrailsutredningsgate”

  1. Frågan är hur stor vikt man skall lägga vid Torbjörn Sasserssons ord. Han har ju tidigare haft en förmåga att förstora sin egen betydelse. Exempelvis menar han att detta terrordådet var riktad mot honom.

    ”Hemligstämplad” och ”anonym” kanske är hans eget påhitt…

  2. http://www.youtube.com/watch?v=gR6KVYJ73AU&feature=share

    Fd FBI chef Ted Gundersson gick för en tid sedan ut och talade om chemtrail. Blev förmodligen tystad genom förgiftning av arsenik. Detta är bara ETT exempel av flera. Så om någon vill lämna ut uppgifter, så finns en jävligt bra anledning att vilja vara anonym. Även i Sverige har liknande saker hänt där några ”avrättningar” lyckats, medan några försök misslyckats av ganska högt uppsatta personer och forskare. Nej, jag kommer inte att namnge någon. Tänk själv, Palme är en ledtråd!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *