Harmoni-expo – I som här inträden låten hoppet fara – PKJonas

Harmoni-expo – I som här inträden låten hoppet fara

Jag har länge drömt om att en dag få besöka Sveriges största alternativa och nyandliga mässa, Harmoni-expo. Lördag den 6:e april slog drömmen äntligen in men det blev tyvärr bara en halvdag. Jag hade egentligen kunnat vara där båda dagarna från öppnandet till stängning utan att tröttna. Ingen annanstans i vårt avlånga land blir nämligen vansinnet per kvadratmeter tillnärmelsevis så högt.

Jag inledde lite spontant med att betala en hundring för Jungiansk bildtolkning. Jag ombads rita ett hus och utifrån färgval och struktur på husteckningen kunde en dam bevandrad i Jungiansk bildtolkning utläsa saker om min person. Jag fattade kritorna och ritade för fulla muggar så att jag skulle få valuta för min sedel.

Jungianskt hus

Något med taket på det ritade huset gjorde att man kunde utläsa att jag hade svårt att få pengarna att räcka till, fick jag veta. Dessutom antydde det faktum att jag lämnat väldigt lite utrymme kvar ovanför huset att det fanns saker jag ville göra men som tyvärr inte blev av. Båda dessa påståenden passar rimligen in på de flesta.

Vidare kunde man utläsa saker som de flesta nog vill svara ja på. Den gula färgen på huset innebar till exempel att jag uppfattades som intelligent. Det slängdes också in lite numerologi. Att jag ritat just sex stycken spirande tuvor runt mitt hus innebar också någonting men jag minns ärligt talat inte vad.

Bildtolkningen skedde i form av en konversation mellan mig och den tolkande damen vilket givetvis innebar att jag gav lite ledtrådar om mig själv allteftersom. Den Jungianska bildtolkningen kändes tämligen meningslös men var förhållandevis billig. De flesta tjänster på mässan var betydligt dyrare men precis lika meningslösa.

Jag var också sugen på att skåda ett medium i arbete. Av en tillfällighet föll valet på brittiska transmediet Jennifer Mackenzie som är en av de som påstår sig ha förmågan att låna ut sin kropp till andar med något att säga människorna. Hon kanaliserade denna dag inför publik ett budskap från sin andeguide som levt i Kina tusen år före Kristi födelse. Gamla visa kineser känns väldigt klichéartat. Varför kanaliserar de aldrig någon från 60-talets Varberg? Det hade i alla fall fått mig att höja på ögonbrynen.

Budskapet från den kanaliserade kinesen var inte mindre klichéartat än kinesen i sig. Det rörde sig om ett nyandligt standardbudskap; gör inte mot andra vad du inte skulle göra mot dig själv, vi drabbas av prövningar i livet för att lära av dem, man bör inte fokusera på materiella ägodelar och så vidare. Jag har lagt upp ett litet ljudklipp från kanaliseringen nedan men man bör inte vänta sig något extra.

Det blev självklart att shoppa lite kvällslektyr när man hade chansen. Köpte ett exemplar av tidskriften Ascala Magazine signerat självaste Terry Evans och fick också ett handslag med det kända mediet på köpet. Införskaffade också en tunn skrift med den kittlande titeln Atlantis och den ariska rasen från någon obskyr sammanslutnings bokbord.

Den största behållningen av mässan var dock Hans Thörns informationstimme om sin egen uppfinning Helmetoden. Det var faktiskt så intressant att det kommer att tilldelas ett alldeles eget inlägg.

Inte längre något bläck i pennan

Liknande inlägg på denna blogg: Intergalaktiska Federationen informerar, om ett svenskt transmediums kanalisering av utomjordingar.

Andra bloggar om Harmoni-expo våren 2013:
Hela Pingsten – Jesus trivs på New Age-mässor, en pingstvän av något slag om hur de deltagit på mässan för att hela och evangelisera. Detta verkar faktiskt inte vara helt ovanligt, de var nämligen inte den enda kristna församlingen på mässan jag såg. När alla andra jagade pengar verkade församlingarna istället vara hungriga efter själar och erbjöd gratishealing till besökarna.
Anna frilansar – Tvångshealing på Harmoni-expo, ännu en person med onda avsikter som gått runt med diktafonen påslagen på mässan.
Terry Evans – Tack, Sveriges medium nummer ett tackar mig och alla andra som kom till deras monter under mässan.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om Livsåskådning, Medialitet, Carl Gustav Jung, New Age, Harmoni-expo, Psykologi, Skojare.

       

       

5 reaktioner till “Harmoni-expo – I som här inträden låten hoppet fara”

  1. Jag fastnade också för Hans Thörn och kan rekommendera den youtube-intervju som finns på hans hemsida om du inte redan sett den.

    Det fanns kort och gott mycket att beskåda och reflektera över. Och kanske en del att kritisera också, som sig bör.

  2. Hej Anna!

    Jag har redan konsumerat allt Hans Thörn-material på nätet. Podcasten är lyssningsvärd om man gillar att lyssna till personer som har strul med tekniken.

  3. Jag har tyvärr mjuknat lite när det gäller de glada gula gubbarna. Man vänjer väl sig vid det mesta, hur dum företeelsen än må vara.

    Tror inte det blir någon behandling, är nog inte värt en tusenlapp för en timmes helmetodsbehandling. Skulle tagit chansen på mässan. Man fick då tjugo minuter för trehundra kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *